Hareide med tirade: – Ufyselig publikum

Rosenborg-trener Åge Hareide langer ut mot publikum på Aspmyra.

Bodø/Glimt - Rosenborg 2-2

Se Hareide-tiraden i videovinduet øverst!

RBK-trener Åge Hareide var godt fornøyd med å få med seg ett poeng mot Bodø/Glimt søndag, men han langer ut mot mot publikum på Aspmyra.

Da Avisa Nordlands reporter fortalte Hareide at det ble ropt «ran» fra tribunen etter Rasmus Wiedesheim-Pauls utligning til 2-2 to minutter før slutt, kom det en tirade som svar fra Rosenborg-treneren.

– Jeg skal si deg én ting. Det blir ropt så mye stygt fra tribunen at «ran» er det fineste de kunne funnet på. Det er et veldig ufyselig publikum. Når det er så få på tribunen, hører du alt som blir sagt, sier Åge Hareide.

– Det kler ikke bodøværingene å være på den måten, for klubben er alltid hyggelig, og det er alltid hyggelig å komme hit, men det er ikke hyggelig å stå der og høre på alle ukvemsordene, fortsetter Hareide.

Hareide vil ikke gjenta det han hørte bli ropt fra tribunen.

– Jeg kan ikke engang fortelle på skjerm hva de sier, men jeg er bare lei av å høre på det. De må slutte med det. Klubben må ta tak i det og få dem til å slutte å skrike. De må gjerne skrike på oss, men de kan heie på sitt eget lag. Jeg bryr meg ikke om det, men jeg blir bare opprørt, for det er helt unødvendig. Det er kanskje unger til stede, så de bør tenke seg om, sier Hareide, som svarer «jaja» på spørsmålet om det pågikk hele kampen.

Janne Ruden, som er leder for supportergruppen «J-feltet», var på Aspmyra, men sier hun ikke fikk med seg noe hets fra tribunen.

– Det var litt buing på dommeren, men noe annet enn det fikk jeg ikke med meg. Jeg syns egentlig supporterne var ekstremt flinke til å synge hele kampen. Jeg følte det var bra trøkk i dag. Jeg skjønner ikke hva han snakker om, sier hun til TV 2.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen fikk heller ikke med seg hendelsene Hareide forteller om.

– Jeg er veldig fornøyd med publikum på Aspmyra. Nå følger ikke jeg med på hva som skjer og blir sagt rundt benken, men hvis det stemmer, er det ikke bra. Vi skal opptre med fair play på og utenfor banen. Å heie på eget lag er viktig, men vi skal ikke sjikanere på noen som helst måte, så hvis det stemmer, må folk skjerpe seg. Da kan de heller bruke kreftene på å støtte hjemmelaget, men jeg har ikke fått med meg noe, så det er vanskelig å kommentere utover det, sier Knutsen til TV 2.

Relatert