CL NESTE: Dortmund-spillerne kunne juble for en svært viktig seier mot Mainz.
CL NESTE: Dortmund-spillerne kunne juble for en svært viktig seier mot Mainz. Foto: Michael Probst

Dortmund sikret CL-plass: – De sitter med helt andre forhandlingskort nå

Erling Braut Haaland med målgivende pasning i Dortmunds viktige seier.

Mainz - Dortmund 1-3

Det ble ingen scoringer for Erling Braut Haaland i søndagens kamp, men den norske stjernen noterte seg for en fin assist på det siste målet i 3-1-seieren mot Mainz.

Det at Dortmund nå skal spille i Champions League også kommende sesong, kan bety mye for hva som skjer med den norske stjernen.

– En CL-plass setter nok Erling Braut Haaland veldig stor pris på. Han har herjet i den turneringen. Det at Dortmund skal spille der neste sesong, gjør at lysten på å bli værende blir større, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Men sørlendingen påpeker at det er langt fra sikkert at den norske stjernespissen.

– Det er litt av et spill med Raiola, Alfie, Real Madrid, Barcelona og en haug med engelske klubber. Akkurat hva som skjer, det vet vi fint lite om.

Studiokollega Erik Huseklepp er uansett klar på at Champions League-spill gjør at Dortmund er i en helt annen posisjon.

– De sitter med helt andre forhandlingskort nå. De kan presse prisen opp. Presset fra Raiola og Alfie hadde blitt ekstremt høyt uten CL. Dortmund er nok veldig glade i dag, sier Huseklepp.

Uvær sørget for utsettelse

Mainz hadde ikke noe annet enn æren å spille for i søndagens oppgjør, og gjestene fra Dortmund tok styringen fra start av.

Midtveis i omgangen sendte Raphaël Guerreiro de gule i føringen. Portugiseren skrudde inn 1-0 i det lengste hjørnet på lekkert vis.

Kort tid før pause doblet Dortmund ledelsen. Jadon Sancho serverte Marco Reus som fikk en overkommelig oppgave med å prikke inn 2-0 fra kort hold.

Uvær gjorde at andreomgangen lot vente på seg, men etter en utsettelse på omtrent 20 minutter var lagene tilbake på banen i det heftige regnværet i Mainz.

Regnet roet seg utover i omgangen. Ti minutter før fulltid gjorde Haaland et solid forarbeid før Julian Brandt rundet keeper og ordnet 3-0. Det var for øvrig nordmannens sjette liga-assist denne sesongen.

På overtid fikk Mainz straffe etter en hands i Dortmund-feltet. Den banket svenske Robin Quaison i mål. Dermed endte det 3-1 til de gule.

Seieren gjør at Borussia Dortmund ikke kan bli dårligere enn nummer fire i årets Bundesliga.

Relatert