Demonstrasjoner i USA til støtte for palestinerne

Tusener deltok i demonstrasjoner til støtte for palestinerne i amerikanske byer som Los Angeles, San Francisco, Boston, Philadelphia og Washington lørdag.

Trafikken ble stengt på en gjennomfartsåre i den vestlige delen av Los Angeles, der demonstranter gikk i rundt 3 kilometer fra en føderal bygning til det israelske konsulatet, mens de ropte «lenge leve intifadaen» og «frigjør Palestina».

I San Francisco slo en folkemengde på trommer og ropte «Palestina skal bli fritt» mens de gikk i demonstrasjonstog gjennom Mission-distriktet til Dolores Park.

I Washington kritiserte tusener av demonstranter USAs støtte til Israel, mens en taler på en demonstrasjon i Pittsburgh oppfordret kongressmedlemmer til å innføre begrensninger på hvordan Israel kan bruke bevilgninger som landet får fra USA.

Konflikten mellom Israel og palestinerne eskalerte mandag da Hamas sendte raketter mot Jerusalem. Israel svarte med luftangrep mot Gazastripen, og siden har en rekke raketter slått ned i Israel mens Israel har rammet flere mål på Gazastripen.

(©NTB)

Relatert