– Noe av det beste Rosenborg har levert etter at Hareide kom tilbake

Rosenborg filleristet Viking hjemme på Lerkendal.

Rosenborg - Viking 5-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Rosenborg herjet med Viking og vant 5-0 hjemme på Lerkendal torsdag.

– Dette er noe av det beste Rosenborg har levert etter at Åge Hareide kom tilbake til Lerkendal, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Molde og Rosenborg er de to lagene jeg tror kommer til å kjempe om gullet, og i kveld fikk vi se gulltakter fra Rosenborg, sier Mathisen.

RBK står nå med fire poeng etter de to første serierundene, mens Viking kommer ned på jorden etter å ha slått Brann i sesongåpningen.

– Rosenborg latterliggjør et veldig svakt Viking, og det forsvarsspillet Viking siste frem i kveld må gjøre at trenerteamet sover dårlig frem mot neste kamp, for dette var en marerittkamp for Vikings stoppere og Iven Austbø, sier Mathisen.

Scoringer fra Markus Henriksen og Stefano Vecchia sørget for at trønderne ledet 2-0 til pause. I andre omgang scoret Hólmar Örn Eyjólfsson, Kristoffer Zachariassen og Guillermo Molins i tur og orden.

– Vecchia, Hoff Holse og Zachariassen gjør til tider som de vil, og det gjør også Rosenborgs nye nummer 10. Molins viser hvorfor han ble hentet til Trondheim, og på de minuttene han får viser han veldig mye mer enn det Islamovic har vist til nå denne sesongen, mener Jesper Mathisen.

– Touchene, scoringen og forståelsen er det høy klasse over, og hvis kroppen hans fungerer fremover er det ikke noe snakk om hvem som er førstevalget til Rosenborg på spissplass, fortsetter Mathisen.

Svensken har vært utsatt for skepsis om han er god nok, etter at han ble presentert som Rosenborg-spiller.

– Jeg har aldri lyttet på eksperter. Jeg vet ikke hva dem har sagt og bryr meg faktisk ikke om dem, sier Molins selv etter debuten.

Frykter langvarig Henriksen-skade

Markus Henriksen haltet av banen i første omgang med det som så ut til å være en skade i kneet. Det bekymrer Rosenborgs trener.

– Hvis det er et leddbånd i kneet, kan det ta tid før han blir klar igjen. Det er dårlig nytt. Vi trenger midtbanespillere, sier Hareide om Henriksen, som scoret sitt første Rosenborg på ni år mot Viking torsdag.

Fredag er det ventet svar om omfanget av hans skade.

– Å miste ham nå vil være tungt. Mye er bygd rundt ham som en hjørnestein i laget. Vi får håper Per Ciljan plukker opp den hansken, sier Hareide, som avslører at Skjelbred kan være aktuell for en startplass mot Bodø/Glimt søndag.

Zlatko Tripic ble byttet inn for Viking i andre omgang. Likevel ble det en helsvart dag for de mørkeblå få dager etter triumfen mot Brann.

– Det er kjedelig. I dag var vi ikke på stasjonen, og da blir kampen slik. Rosenborg vinner fult fortjent, og det er ingen ting å si på 5-0, erkjenner Viking-trener Morten Jensen.

Relatert