Ingebjørg Saglien Bråten under verdenscuphelgen på Lillehammer i 2019.
Ingebjørg Saglien Bråten under verdenscuphelgen på Lillehammer i 2019. Foto: Geir Olsen

Hopptalent falt for 14 måneder siden – fortsatt preget av hodeskaden

Hopptalentet Ingebjørg Saglien Bråten (21) sliter fortsatt etter fjorårets fall som ga henne en kraftig hjernerystelse.

I mars i fjor falt hun på trening. Siden har hun ikke vært å se i hoppbakken. Hun sliter fortsatt med ettervirkningene fra uhellet 14 måneder tilbake i tid.

– Det er ikke det verste om hun ikke kommer tilbake i bakken. Jeg vil bare at hun skal ha det bra i hverdagen først, så må vi ta det derfra, sier kvinnenes hopptrener Christian Meyer til NTB.

Fortsatt svimmel

– Hun har vært til utredning på sykehus i Oslo og avventer svar. Det ser ut som hun må kjøre en periode igjen med lavintensitetstrening uten hopp og støt. Hun blir fortsatt svimmel. Det er vanskelig å si når hun har mulighet til å trene normalt, sier Meyer.

TALENT: Ingebjørg Saglien Bråten var en del av det norske laget som tok bronse i VM i Seefeld i 2019.
TALENT: Ingebjørg Saglien Bråten var en del av det norske laget som tok bronse i VM i Seefeld i 2019. Foto: Geir Olsen

Han opplyser at selv om hun ble utelatt fra landslaget da det ble presentert mandag, blir hun tatt vare på.

– Selv om hun ikke er med på laget, er hun under vingene til Line Jahr (tidligere hopper) på prosjekt 2025 og får oppfølgingen hun trenger med det medisinske. Det er det samme som når man er på landslag, sier Meyer.

Jahr leder rekrutteringsgruppen med de nest beste hopperne.

– Tidlig å si

På det norske laget ble det tatt ut fem kvinnelige hoppere. Bråten var den eneste som ikke var med fra kvinnenes lag i fjor. Meyer er fortsatt i tvil om hun kommer helt tilbake.

– Vi sikrer at hun kommer tilbake i livet med normal drift, så må man se om hun kan bli toppidrettsutøver igjen. Det er litt tidlig å si.

Etnedal-hopperen var med på laget som tok bronse i lagkonkurransen i Seefeld-VM i 2019. Den påfølgende sesongen fikk hun brudd i armen og pådro seg en ryggskade før det gikk ordentlig ille i mars 2020.

(©NTB)

Relatert