ETT LANDSLAG: Både herrer og kvinner danner ett felles landslag kommende sesong.
ETT LANDSLAG: Både herrer og kvinner danner ett felles landslag kommende sesong. Foto: Stian Lysberg Solum

Endringer på landslaget - lager ett felles lag for kvinner og menn

Hopplandslaget endrer fasong kommende sesong. Fem kvinner og sju menn danner ett felles landslag. Samtidig beskrives den økonomiske situasjonen som kritisk før OL-sesongen.

Nyheten ble servert av sportssjef Clas Brede Bråthen da hopplandslaget for kommende sesong ble presentert på Sognsvann mandag formiddag.

Landslaget 2021/2022-sesongen:

Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).
Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).

Samles på ett lag

Det er ikke lenger ett herrelag og ett kvinnelag, men i stedet ett felles landslag for hopperne.

– Det er et grep vi gjorde i praksis for noen år siden og som er blitt sterkere og sterkere, men er blitt synliggjort gjennom uttaket av ett hopplandslag. Det handler også om at historisk sett har mange i Norge tenkt at hopplandslaget er herrelandslaget. Nå er hopplandslaget både gutter og jenter. Da er vi ferdig med den illusjonen, sier Bråthen.

Alexander Stöckl og Christian Meyer kommer til å fortsette som hovedtrenere for det nye norske landslaget. Duoen skal sammen lede landslaget i det som blir en hektisk sesong med OL, VM i skiflyging på hjemmebane, verdenscup og Raw Air.

TRENERDUO: Christian Meyer og Alexander Stöckl under pressekonferansen til hopplandslaget på Sognsvann i Oslo.
TRENERDUO: Christian Meyer og Alexander Stöckl under pressekonferansen til hopplandslaget på Sognsvann i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum

De to landslagene har i tidligere sesonger i realiteten vært samlet, men nå blir de også én enhet på papiret.

– Det er flere å spille på. Vi har veldig kompetente folk i støtteapparatet både på jente- og guttesiden. Ikke minst det viktigste av alt: Vi har utøvere som kan vinne hopprenn, sier Meyer.

– Vi føler det egentlig har vært det (et landslag journ. anm.) hele veien. Nå gir vi det et navn, sier Stöckl.

Kritisk økonomisk situasjon

Endringene betyr samtidig at Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen er vraket fra kommende sesongs tropp.

Sportssjef Bråthen forklarer samtidig at spisset satsing kommer som en konsekvens av den økonomiske situasjonen hopplandslaget står i.

BEKYMRET: Clas Brede Bråthen sier at den økonomiske situasjonen er kritisk til tross for at landslaget la bak seg en solid sesong.
BEKYMRET: Clas Brede Bråthen sier at den økonomiske situasjonen er kritisk til tross for at landslaget la bak seg en solid sesong. Foto: Stian Lysberg Solum

– Det er en kritisk økonomisk situasjon. Det er ikke noen tvil om det, sier Bråthen til TV 2.

– Akkurat nå er det ekstremt krevende. Det bærer det opplegget vi presenterer preg av. Vi har et håp om at vi skal løfte dette til et nivå vi vet det må være på spesielt i det langsiktige perspektivet frem til VM i Trondheim. Vi berger nok greit i OL-sesongen, men det kommer til å få alvorlige konsekvenser for vår gren frem mot VM i 2025 om vi ikke får på plass en bedre finansiering i bunn.

Han sier at det er umulig for landslaget å drive enda en sesong som man gjorde i vinter. Målet er at prestasjonene forrige vinter skal materialisere seg i avtaler på høstparten.

– Jeg ser definitivt med bekymring på den situasjonen, men vi har god dialog med dem vi trenger å ha for å få til en bedre satsing, sier Bråthen.