Ruud trekker seg fra prestisjeturnering

Tennisstjernen Casper Ruud sliter med småplager og står over ATP Masters 1000-turneringen i Roma kommende uke.

TREKKER SEG: Casper Ruud. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2
TREKKER SEG: Casper Ruud. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Snarøya-guttens navn er ikke oppført i trekningen av hovedtablået til Internazionali d'Italia. Til NTB opplyser far og trener Christian Ruud at sønnen har valgt å trekke seg.

«Litt småvondter her og der. Han ønsker ikke å risikere at noe utvikler seg til det verre», skriver han i en tekstmelding.

Casper Ruud tapte fredag i to strake sett for italienske Matteo Berrettini i semifinalen i Madrid Open. Også det var en grusturnering på ATP Masters-nivå (kun Grand Slam-konkurranser har høyere status i tennissporten).

– Det er selvfølgelig synd med tap i en tredje semifinale på Masters 1000-nivå. Alt i alt er jeg fornøyd med en god uke. Jeg møtte en vrien motstander, og det er ikke lett å nøytralisere serven hans, sa Ruud til NTB etter tapet.

Tidligere har 22-åringen tapt Masters-semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

– Vi får håpe det kommer nye sjanser. Forhåpentlig er dette bare starten på noe som kan skje flere ganger i løpet av karrieren min. Jeg håper å ta et steg til, for nå har jeg fått smake litt på hvordan det er å gå langt i disse store turneringene. Det gir meg bare mer motivasjon til å jobbe hardt og få det til flere ganger, mente Ruud.

22-åringen skulle opprinnelig ha møtt canadiske Denis Shapovalov i første runde i Roma. Ruud har tatt seg til semifinale i alle de tre siste Masters-konkurransene han har spilt.

Han satser på å bli klar til ATP 250-turneringen i sveitsiske Genève. Den spilles mellom 16. og 22. mai. I slutten av måneden starter Roland-Garros (årets andre Grand Slam) i Paris.

(©NTB)