Thiago scoret sitt første mål for Liverpool – tente Champions League-håpet

Sliteseieren mot Southampton kan bli gull verdt for Liverpool.

Liverpool-Southampton 2-0

Se Thiago score sitt første mål i Liverpool-drakt i sammendraget øverst.

Liverpool imponerte ikke nevneverdig, men vant likevel 2-0 hjemme mot Southampton lørdag kveld.

Sadio Mané scoret det første målet med en kontant heading i første omgang. Og så, like før slutt, satte Thiago spikeren i kisten med en lekker scoring. Hans første mål for klubben.

Filosofisk Thiago: – Vinduet er åpent

Målet vil nok også gjøre underverker for Thiagos selvtillit. Midtbanespilleren har brukt lengre tid enn forventet med å finne seg til rette i Premier League. Etter kampen kunne man se 30-åringen glise, trygt plassert i armkroken til en strålende fornøyd Jürgen Klopp.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med tingenes tilstand, men dette var viktig for stemningen og selvtilliten i laget.

– Det er en fantastisk følelse. Men det viktigste er at vi fortsetter å kjempe helt til slutt for å oppnå dette lille mirakelet vi jobber mot, sier Thiago til Sky Sports etter kampen.

– Det er veldig spesielt siden det er det første målet, men jeg håper det ikke var det siste.

Thiago fikk også spørsmål om han trodde det fortsatt var mulig å oppnå Champions League-spill.

– Sjansene er veldig små. Døren er lukket. Men vinduet er fortsatt åpent. Vi prøver å komme oss gjennom vinduet, sa Thiago på filosofisk vis.

Viktig seier i topp fire-kampen

Seieren var den første for Liverpool siden kampen mot Aston Villa 10. april. Siden hadde det blitt tre uavgjort-kamper i alle turneringer.

Og den har også for alvor brakt Liverpool tilbake i topp fire-kampen.

Etter Leicesters blemme mot Newcastle er Klopps menn for alvor med i topp fire-kampen igjen. Med seier i torsdagens hengekamp mot Manchester United, vil Liverpool kun være tre poeng bak Leicester som innehar den viktige 4. plassen som gir Mesterliga-spill neste sesong.

Og med tanke på Leicesters fryktinngytende kampprogram, kan man trygt si at topp fire-racet er vidåpent igjen. I sesongens tre siste kamper skal nemlig de ut mot Manchester United, Chelsea og Tottenham.

Etter kampen mot erkerival Manchester United skal Liverpool møte West Bromwich, Burnley og Crystal Palace.

Relatert