VARMERE VÆR: Et lavtrykk gir varmere vær til uken. Noen stedet kan man vente seg opptil 20 grader. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/Scanpix
VARMERE VÆR: Et lavtrykk gir varmere vær til uken. Noen stedet kan man vente seg opptil 20 grader. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/Scanpix

Gladmelding: – Kan bli 20 grader

Etter en kjølig periode kan meteorologen melde om varmere luftmasser på vei i retning Norge.

I Sør-Norge ser inngangen til helgen ganske så fin ut med stort sett sol, men en og annen regnbyge innimellom.

– Det blir generelt fint vær fredag og lørdag, uten de store temperaturforandringene. Det blir fortsatt litt kjølig, men ganske fint i sola. Kanskje vi kommer opp i 12-14 grader Østafjells, sier meteorolog ved StormGeo, Camilla Albersten, til TV 2.

Søndag velter et lavtrykk innover Storbritannia, som sender grått vær, nedbør og mildere luftmasser inn mot Sør-Norge.

– Både søndag og mandag blir det nokså grått og vått, før nedbøren trekker videre nordover.

– Tirsdag ser veldig bra ut

Lengter du etter sol og varme, er tirsdag dagen for deg. Da kan meteorologen nemlig varsle ganske så gode nyheter.

– De mildere luftmassene fra lavtrykket gjør at temperaturene vil stige i begynnelsen av neste uke. Tirsdagen ser veldig bra ut for Sør-Norge, med stort sett opphold og sol. Østafjells kan det komme opp i 18-20 grader på tirsdag.

For Vestlandet sin del ser det også bra ut, her vil nok temperaturene komme opp i 16-17 grader tirsdag.

Fra midten av neste uke blir været mer ustabilt igjen. Da er det bare å være forberedt på en god blanding av perioder med sol, regn og regnbyger i Sør-Norge.

– Temperaturene vil syke litt og legge seg på rundt 15 grader, men det oppleves jo som ganske mye varmere enn det vi har vært vant til.

Lavtrykket videre nordover

For Nord-Norge sin del når lavtrykket fra Storbritannia landsdelen i løpet av lørdag. Det sørger for grått vær, sludd og snø. Langs kysten ventes det regn og enkelte byger i sør, mot Midt-Norge.

Tirsdag kommer nedbøren fra Sør-Norge mot nord, dette vil også gi stigende temperaturer. Fra onsdag letter været noe.

– Da kan det komme noe nedbør i indre strøk, men det blir lettere vær med opphold og perioder med sol. Samtidig blir det noe regn innimellom, så det kan oppsummeres som vekslende vær, forteller meteorolog Albertsen.

Relatert