– Jeg er på vei mot å bli en mer komplett spiller

Casper Ruud har vist tidvis glitrende tennis denne sesongen. 22-åringen synes selv han har tatt mange steg, og en drømmefinale mot Rafael Nadal er mulig.

Seieren mot verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i Madrid Masters torsdag viste det. Snarøya-gutten ble ikke brutt en eneste gang i seieren som sikret ham kvartfinale.

– Gutta i topp 10 er alt de andre ser opp til og prøver å bli en del av selv. Når man slår spillere i topp 10, føles det som man nærmer seg å nå det målet, sa Ruud etter seieren.

– Det handler mye om selvtillit. Man vet at man må være en komplett spiller. Man må ha så få svake sider som mulig. Når man spiller mot en topp-10-spiller, vil han mest sannsynlig finne ut hva du er svak på og angripe det.

– Mer komplett

I kveld venter 23 år gamle Alexander Bublik (44 på verdensrankingen) fra Kasakhstan i kvartfinalen. Hvis det blir seier der, blir det Matteo Berrettini (10) eller Christian Garin (25) i semifinalen. Det kan se ut til at en finale kan være innenfor rekkevidde om Ruud fortsetter storspillet.

– Jeg synes mye har forbedret seg i spillet mitt. Selv om jeg ikke har en stor og spektakulær backhand, er den blitt mer pålitelig. Jeg kan spille den med tyngre slag i forsvar enn jeg kanskje klarte før. Jeg er fortsatt i stand til å slå vinnere med forehanden. Jeg er definitivt på vei mot å bli en mer komplett spiller enn jeg var for, la oss si, ett år siden, sier han.

Pappa Christian Ruud sier til TV 2 at Ruud trives godt i Madrid.

– Han server spesielt bra om dagen, og forhanden til Casper er svært giftig på dette underlaget. Det er ganske høy sprett i banen, og en toppspinn forehand skyter mer fart enn vanlig. Så det blir vanskelig for motstander å forsvare seg på disse grusbanene. Det er litt fordelen her på banen i Madrid. Det er høyde her som gjør at ballen fyker fortere gjennom luften, forteller han.

– Vi er veldig fornøyde og optimistiske for veien videre. Men alle som er i kvarten har spilt gode kamper slått gode spillere. Det er ingen lette kamper igjen. Det er helt klart. Vi tar en kamp av gangen. Så får vi se hvordan vi klarer å følge opp denne seieren med bra spill fredag kveld.

– Utrolig opplevelse

I øvre del av tablået er spillere som Rafael Nadal, Alexander Zverev og Dominic Thiem. Det er med andre ord mer åpent på Ruuds side i trekningen.

I det fjerne ligger en drøm om å spille mot læremesteren Nadal, men det er et stykke igjen dit.

– Hvis vi begge vinner to kamper til, blir det finale på søndag, som ville vært en utrolig opplevelse. Men det er to tøffe kamper jeg i så fall må klare å vinne først, sa Ruud.

Fredagens kvartfinale blir mot en uberegnelig motstander i Bublik.

– Han har også vunnet tre kamper. Han har utrolige server. Han kan gjøre alt med ballen. Han kan spille stoppball og vinnere – de mest utrolige slagene. Underarmsserve. Jeg må være klar for alt i morgen, sa Ruud.

(©NTB/TV 2)