OPPFØLGING: En sykepleier ved klinikken i Marokko tar seg av en av de ni babyene. De veier alle mellom 500 og 1000 gram.
OPPFØLGING: En sykepleier ved klinikken i Marokko tar seg av en av de ni babyene. De veier alle mellom 500 og 1000 gram. Foto: Youssef Boudlal / Reuters

Kvinne fødte «nilinger»

Legene trodde hun ventet syv barn. Nå er den 25 år gamle kvinnen verdensrekordholder.

– Jeg er veldig glad, sier Adjudant Kader Arby til BBC.

SPESIALKLINIKK: Nilingenes mor, Halima Cisse, ble sendt til en spesialklinikk i Casablanca i Morocco, for å gjøre fødselen så trygg som mulig.
SPESIALKLINIKK: Nilingenes mor, Halima Cisse, ble sendt til en spesialklinikk i Casablanca i Morocco, for å gjøre fødselen så trygg som mulig. Foto: Youssef Boudlal / Reuters

Kona hans, Halima Cisse (25), fødte denne uken fem jenter og fire gutter ved keisersnitt. Paret trodde de skulle få syv barn, men fikk seg en overraskelse da det viste seg å være to til. Det hadde verken foreldrene eller legene ventet.

I forkant av fødselen var legene bekymret for både moren og barnas helse, fordi det er knyttet stor risiko til flerlingfødsler.

Mistet mye blod

Etter to uker på et sykehus i Mali, ble Cisse derfor flyttet til en spesialklinikk i Marokko. Etter fem uker ved klinikken, fødte hun de ni barna i uke 30 av svangerskapet.

Det ble en dramatisk fødsel hvor Cisse mistet store mengder blod, og måtte få blodoverføring.

– Moren hadde alvorlig risiko for å miste livmoren eller miste livet, sier Yacoub Khalaf, ifølge AP News. Han professor i reproduktiv medisin ved King's College London, og sier slike fødsler som regel er knyttet til prøverørsbefruktning.

PREMATUR: Babyene ble født i uke 30.
PREMATUR: Babyene ble født i uke 30. Foto: Youssef Boudlal/ Reuters

Verdensrekord

Det første kjente tilfellet av nilinger var i Sydney i 1971, men ingen av barna overlevde.

Også et annet sett ble nilinger ble født i Malaysia i 1999. Disse barna overlevde også bare noen timer.

Nilingene som nå er født skal være første tilfelle av nilinger hvor alle barna har overlevd.

Guinness World Records jobber med å verifisere denne fødselen. Ifølge dem er den nåværende fødselsrekorden åtte barn. Den tilhører Nadya Suleman, som skapte overskrifter etter fødselen i 2009.

Relatert