En mann er pågrepet etter drap i Tønsberg

Politiet pågrep tirsdag ettermiddag én person i forbindelse med drapet på Bård Lanes i Tønsberg 20. april.

Mannen i midten av 20-årene som tirsdag ble pågrepet og siktet i forbindelse med drapet på Bård Lanes i Tønsberg, vil bli forsøkt avhørt i løpet av onsdagen. Det opplyser politiadvokat Fredrik Borg Johannessen i en pressemelding.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengling torsdag.

Politiet mener at mannen som ble pågrepet tirsdag er samme person som vises på overvåkingsvideoen som tidligere er frigitt, men ønsker ikke å kommentere om de mener at dette er samme person som avfyrte skuddene mot Lanes.

Mannen er nå siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Vi mener derimot at vi nå har kontroll på de sentrale gjerningspersonene i saken, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen. Han vil likevel ikke utelukke at det kan komme ytterligere pågripelser.

Politiet påpeker at den pågrepne mannen er ikke en av de som tidligere har vært pågrepet i forbindelse med bilbrannen på Sem utenfor Tønsberg.

Etterforskes bredt

- Selv om vi har gått til en pågripelse i dag etterforsker vi fremdeles saken bredt, sier Borg Johannessen.

– Det vil derfor fortsatt jobbes med gjennomgang av video, vitneavhør, oppfølging av tips og andre løpende oppgaver.

Det var klokken 22.14 den 20. april at politiets nødtelefon ble oppringt av en mann i 30-årene som fortalte at han muligens var skutt.

Mannen befant seg ved Kilen industriområde like utenfor Tønsberg sentrum. Han ble hastet til sykehus, men erklært død senere på natten.

Relatert