Seibiff servert med løk og grov potetmos

Seibiff eller torsk blir en fest når det serveres med godt tilbehør. Her toppes det med tzatziki og revet gulrot.

Les igjennom oppskriften før du begynner.

Seibiff:

  • 800 g seifilet, torskefilet kan også brukes
  • 2-3 ts salt til dryss
  • 3-4 ss sammalt rug eller hvete
  • Pepper
  • Nøytral olje + smør til steking

Tzatziki:

  • 3-4 dl tykk gresk yoghurt eller tykk matyoghurt
  • ½-¾ slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ¼ ts salt
  • 1 ss ekstra Virgin olivenolje
  • 1-2 ts sitronsaft
  • ½ ts sukker eller honning
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Løk og grov potetmos:

  • Ca. 700 g skrelte poteter (gjerne melende)
  • 2 ss smør
  • 2-3 løk

Slik gjør du:

Begynn med å salte fisken 30-40 minutter før panering og steking. Fortsett med å lage tzatziki.

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 minutter. Klem/press væsken ut av agurken. Bland agurken i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, eventuelt litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatziki stå trekke smak et par timer før servering.

Fortsett med løk og poteter. Kok potetene til de er møre. Hell av kokevannet, del potetene i grove biter. Smak til med smør, salt og pepper. Skjær løk i tynne skiver og stek gylden i smør.

Stek seibiff. Tørk av fiskestykkene og vend i mel tilsatt pepper, eventuelt ørlite salt. Stek i olje/smør til paneringen er sprø, snu og stek på den andre siden.

Server ev med revet gulrot.