LETEAKSJON: Både helikoptre og andre ressurser er på plass i området der to personer er bekreftet omkommet i et snøskred i Lyngen i Troms.
Foto: Elvira Kolsing/Nordlys / NTB
LETEAKSJON: Både helikoptre og andre ressurser er på plass i området der to personer er bekreftet omkommet i et snøskred i Lyngen i Troms. Foto: Elvira Kolsing/Nordlys / NTB Foto: Elvira Kolsing/nordlys

Politiet: To personer funnet omkommet etter snøskred

To menn i 20-årene er bekreftet omkommet etter et snøskred i Lyngen i Troms. Redningsaksjonen avsluttes.

Politiet i Troms meldte lørdag ettermiddag at et ukjent antall personer var tatt av et snøskred på Sofiatinden i Lyngen i Troms lørdag ettermiddag.

Det var et vitne som befant seg i området som varslet nødetatene om skredet.

– To personer er funnet, disse er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt til TV 2.

Ifølge iTromsø er de to omkomne menn i 20-årene. De skal begge være fra Tromsø.

Søket fortsatte i flere timer etter funnet av de to omkomne, fordi nødetatene var usikre på om flere personer var tatt av skredet.

– Vi kjører fortsatt aksjon med full tyngde for å være sikker og avklare området i tilfelle noen andre befinner seg der. Da må vi foreta en del informasjonsinnhenting på stedet, sa påtroppende operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt ved 15-tiden.

Politiet snakker med vitner på stedet for å innhente informasjon om hendelsen.

På stedet er både luftambulanse, Røde Kors med fem snøscootere, frivillige og politiet.

Ved 17-tiden opplyser politiet at det ikke er gjort funn i området som tilsier at flere er involvert, og at leteaksjonen ved Sofiatinden derfor avsluttes.

Sofiatinden er et populært turområde, og det skal være pent vær der lørdag. Det er stor skredfare i området.

– Det har vært gode værforhold i området. Det har selvsagt lettet aksjonen. Vi hadde en rask respons til området også. Det ligger cirka fire mil øst for Tromsø, sier Meyer.