Aktor ber om 12 års forvaring for ambulansekapreren

Aktor Alvar Randa ba torsdag Oslo tingrett om å dømme mannen som er tiltalt for sju drapsforsøk under ambulansekapringen i Oslo til 12 års forvaring.

Mannen har erkjent at han ranet til seg en ambulanse i oktober 2019. Han erkjenner likevel ikke straffskyld for drapsforsøk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Mannen har erkjent at han ranet til seg en ambulanse i oktober 2019. Han erkjenner likevel ikke straffskyld for drapsforsøk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum

Påtalemyndigheten mener at den 33 år gamle mannen med vilje forsøkte å kjøre på et eldre ektepar, to politimenn og en mor som trillet en barnevogn der det lå et sju måneder gammelt tvillingpar på Torshov i Oslo 22. oktober i 2019.

Det skjedde etter at mannen hadde kapret en ambulanse på Rosenhoff, før han kjørte til Torshov.

På første dag av den tre uker lange rettssaken nektet mannen straffskyld for drapsforsøkene og trusler mot politiet med ambulansen, men sa seg skyldig i resten av den omfattende tiltalen som blant annet omfatter oppbevaring av narkotika, trusler med skytevåpen og for å ha hatt våpen på offentlig sted.

Mer innhold fra TV 2