BISATT: Den kjente forsvarsadvokaten Tor Kjærvik ble torsdag bisatt.
BISATT: Den kjente forsvarsadvokaten Tor Kjærvik ble torsdag bisatt. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Tor Kjærvik bisatt i Ullern kirke

Med familie, kolleger og venner til stede ble den kjente forsvarsadvokaten Tor Kjærvik torsdag stedt til hvile i Ullen kirke i Oslo.

En helstøpt forsvarer, en mann med kompasset i orden, en mann som evnet å se hele mennesket. Slik ble Tor Kjærvik beskrevet i minnetalene under bisettelsen.

Ifølge tidligere redaktør Harald Stanghelle gjorde Kjærvik seg bemerket som en lavmælt autoritet som gjorde stort inntrykk.

– Det var innsikten, roen og fagligheten som gjorde ham til en så viktig representant for forsvarerstanden, en av de viktigste i sin generasjon, sa Stanghelle.

ADVOKAT: Kjærvik var forsvarsadvokat i flere saker som var kjent i offentligheten.
ADVOKAT: Kjærvik var forsvarsadvokat i flere saker som var kjent i offentligheten. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Kjærvik ble skutt og drept i sitt hjem på Røa i Oslo om kvelden mandag 12. april. Dagen etter ble hans sønn fra et tidligere forhold varetektsfengslet og siktet for drap samt drapsforsøk på Kjærviks samboer.

Kjærvik hadde nylig fylt 70 år, med en lang yrkeskarriere som forvarer bak seg. Han var fremdeles i jobb som advokat, tilknyttet advokatfellesskapet Advokatene ved tinghuset i Oslo.

HVITE ROSER: Kjærvik var en anerkjent forsvarsadvokat.
HVITE ROSER: Kjærvik var en anerkjent forsvarsadvokat. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Kjærvik var kanskje mest kjent som forsvareren for Kristin Kirkemo under Orderud-saken, men var også forsvarer under Nokas-saken i Stavanger, Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innsidehandel mot Rune Brynhildsen.

Tross alderen var han fremdeles svært aktiv og sto oppført som møtende forsvarer i flere berammede straffesaker i Oslo tingrett de neste månedene.

Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978. Han ble politifullmektig ved Romerike politidistrikt og senere konstituert politimester før han gikk over i rollen som forvarer.

Kjærvik hadde også bakgrunn fra håndballidretten, der han som ung spilte på ungdomslandslaget.

DØD: Tor Kjærvik ble skutt og drept i sitt eget hjem i Oslo, 70 år gammel.
DØD: Tor Kjærvik ble skutt og drept i sitt eget hjem i Oslo, 70 år gammel. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

(©NTB)

Relatert