Yngste VM-leder i historien i kjempekrasj

VM-leder Kalle Rovanperä kjørte av veien etter kun fem kilometer og måtte bryte Rally Kroatia fredag. Mads Østberg har innledet sterkt.

Se den dramatiske krasjen i videovinduet øverst.

Åpningsetappen på sesongens tredje VM-etappe ble av det dramatiske slaget. Finske Rovanperä, som kom til Kroatia som VM-leder, mistet tidlig veigrepet og fikk en brutal tur ned en skogkledd skråning.

Den unge Toyota-føreren forsvant av veien i en høyresving. Til alt hell kunne både han og kartleser Jonne Halttunen klatre uskadd ut av den ramponerte bilen.

– Superirritert. Hele åpningsetappen var superglatt, og vi slet med mye understyring. Jeg forsøkte likevel å pushe, men i en rask høyresving ble grepet helt borte og vi understyrte av veien, skriver finnen på Twitter.

– Jeg er lei meg på vegne av teamet, dette var min egen feil, og jeg skal lære av det, tilføyer han.

VIDUNDERBARN: Kalle Rovanperä (20) er sønn av den tidligere verdensrallymesterskaren Harri Rovanperä. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
VIDUNDERBARN: Kalle Rovanperä (20) er sønn av den tidligere verdensrallymesterskaren Harri Rovanperä. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

20 år gamle Rovanperä er den yngste føreren i historien som leder rally-VM. Etter fredagens stygge utforkjøring må han imidlertid finne seg i å miste den posisjonen.

Belgiske Thierry Neuville ser ut til å kunne spise opp de fire poengene han lå etter Rovanperä. Etter fredagens fire innledende fartsprøver leder Neuville foran briten Elfyn Evans og den franske tittelgrossisten Sebastien Ogier.

Mads Østberg er best av de norske. Han ligger totalt på tiendeplass i rallyet, men leder WRC2-klassen så langt. Østfoldingen har vunnet to av fredagens prøver i den nest største klassen.

Verre gikk det for Andreas Mikkelsen. Han fikk trøbbel allerede på etappe nummer to og måtte bryte.

– Traff noe hardt i grøfta og brakk en styrearm bak, skriver Mikkelsen på historiefunksjonen på sin Instagram-konto.

(©NTB)