Roglic sprakk på oppløpet: – Det er en nybegynnerfeil

Julian Alaphilippe avgjorde på de siste meterne opp beryktede Mur de Huy, passerte Primoz Roglic og vant sykkelrittet La Flèche Wallonne for tredje gang.

En stor klynge gikk løs på den bratte bakken som avslutter den belgiske vårklassikeren, etter at nederlandske Maurits Lammertinks solobrudd ble innhentet en kilometer før mål.

Roglic så ut til å ha avgjort da han skaffet seg et stort forsprang vel halvveis i den avsluttende bakken. Han hadde 15 meter på de øvrige, men stivnet mot slutten. Alaphilippe tok innpå for hvert tråkk og passerte sloveneren på de aller siste meterne.

TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche mener Roglic gikk til for tidlig. Roglic syklet rittet for første gang og så ut til å ha undervurdert hvor lang og bratt bakken Mur de Huy var.

– Det er en nybegynnerfeil av Roglic.

Samtidig kunne man tydelig se at sloveneren ikke oppdaget Alaphilippe før franskmannen allerede var på siden av ham.

– Det går veldig lang tid før han snur seg. Han var rett og slett uoppmerksom og så ikke at Alaphilippe kom, sier Paasche.

– Han gikk for tidlig, og han var uoppmerksom. Han har så mange triumfer Primoz Rogliz, men det er noe helt annet med Mur de Huy og La Flèche Wallonne. Det er for spesialistene.

Dermed kunne den franske verdensmesteren fra Deceuninck-Quickstep-laget heve armene i triumf. Det var Alaphilippes tredje seier i La Flèche Wallonne på sitt femte forsøk. Han har aldri havnet utenfor pallen. Alejandro Valverde, som har vunnet løpet fem ganger, tok den siste pallplassen.

Roglic tok tapet med fatning etter løpet. Han angret ikke nevneverdig på at han tråkket til tidlig i bakken.

– Jeg tenkte: Hvorfor ikke? Hvis jeg hadde hatt litt bedre bein hadde jeg vunnet. Den beste vant i dag. Gratulerer til Julian, sier Roglic.

Hele UAE Emirates-laget, med norske Vegard Stake Laengen, trakk seg før start på grunn av en positiv koronaprøve.

(©NTB/TV 2)

Relatert