REAGERER: LeBron James (til venstre) og AJ Brown (til høyre) reagerer med vantro på Twitter-meldingen Las Vegas Raiers-eier Mark Davis (i misten) stod bak etter drapsdommen mot Derek Chauvin.
REAGERER: LeBron James (til venstre) og AJ Brown (til høyre) reagerer med vantro på Twitter-meldingen Las Vegas Raiers-eier Mark Davis (i misten) stod bak etter drapsdommen mot Derek Chauvin.

Stjerner raser etter omstridt melding: – Du kunne sagt hva som helst annet

Las Vegas Raiders-eier Mark Davis får kritikk for omstridt Twitter-melding, men støttes av George Floyds bror.

Tirsdag ble politimannen Derek Chauvin dømt for det brutale drapet på George Floyd.

Det som ble den utløsende faktoren for den verdensomspennende Black Lives Matter-bevegelsen fikk et rettslig punktum, noe NFL-laget Las Vegas Raiders markerte på kontroversielt vis.

«I CAN BREATHE» - «Jeg kan puste», sto det i Twitter-meldingen laget sendte ut etter dommen. Det utløste enorm vrede i sosiale medier.

Ordenene spiller på det George Floyd sa til Chauvin mens politimannen satt med kneet på nakken hans i minst ni minutter: «I can't breathe» - «jeg får ikke puste».

– De kunne sagt hva som helst annet. Dette er ikke et lettelsen sukk. Det var ikke rettferdighet, det var å bli stilt til ansvar. Dette er så respektløst, skriver Tennessee Titans-spilleren AJ Brown på Twitter.

– Er dette ekte???? Nei, det er ikke dette i det hele tatt. The F^%K!!!, freser LeBron James.

Nekter å slette

Da dommen falt tirsdag, sa George Floyds bror Philonise følgende:

– I dag, er vi endelig i stand til å puste igjen.

Det var det Las Vegas Raiders-eier Mark Davis hevder han spilte på da den omstridte meldingen ble lagt ut. Han tar selv ansvar for det hele.

– Om jeg fornærmet familen, så er jeg dypt, dypt skuffet sier Davis til The Athletic.

Men milliardæren, som også eier WNBA-storlaget Las Vegas Aces, har ingen planer om å slette meldingen.

– Det er allerede der ute. Det er ikke en unnskyldning. Jeg skammer meg ikke over det jeg sa, men jeg lærte noe nå, sier han.

Floyds bror takker

Onsdag kveld kom Philonise Floyd med en uttalelse om Twitter-meldingen, der han gjør det klart at han overhodet ikke er fornærmet.

Tvert imot uttrykker han takknemlighet til Raiders.

– På vegne av vår familie, vil jeg uttrykke vår takknemlighet til Las Vegas Raiders-organisasjonen og dens lederskap for deres støtte til familien vår og for vår nasjons jakt på rettferdighet og likhet for alle, sier Philonise Floyd.

– Nå, mer enn noen gang, må vi komme sammen som en og fortsette denne kampen. For første gang på nesten et år, har familien vår kunnet puste. Og jeg vet det gjelder for så mange andre i landet og verden også. La oss puste ut sammen til ære for min storebror som ikke kunne. La oss gjøre det for George, fortsetter han.

– Det var jeg ikke klar over

«I can't breathe» var også det siste Eric Garner sa da han ble drept av en politimann i New York i 2014. Også den gang ble det et slagord for protestene som oppstod i kjølvannet.

Den gang ble ikke politimannen dømt, og det ble holdt mot-protester til støtte for politiet. Der gikk noen av politiets støttespillere i t-skjorter der det sto «I can breathe».

– La meg bare si det med en gang: Det var jeg ikke klar over. Absolutt ikke. Jeg hadde ingen anelse om det. Jeg kan se hvordan det kan være noe negativitet mot det jeg sa basert på det, sier Raiders-eieren.

Relatert