FEIRER MANGFOLD: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (t.v.) har tildelt Oslo Pride 500.000 kroner. Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer (t.h.), sier bidraget er en viktig støtte for skeiv kultur.
FEIRER MANGFOLD: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (t.v.) har tildelt Oslo Pride 500.000 kroner. Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer (t.h.), sier bidraget er en viktig støtte for skeiv kultur. Foto: Solfrid Skaret / Oslo Pride

En halv million i støtte til Oslo Pride: – Rettigheter er ferskvare

Neste år er det 50 år siden loven som forbød menn mot å ha seksuell omgang med menn ble opphevet. Det skal feries under Oslo Pride 2022, som har fått innvilget 500.000 kroner til prosjektet.

– Skeivt kulturår 2022 vil minne oss om at frihet og likestilling ikke er en selvfølge. Både som kulturminister og som likestillingsminister er jeg glad for å kunne tildele Oslo Pride 500.000 kroner, sier Abid Raja (V) i en pressemelding fra regjeringen.

Pengene skal gå til prosjektet «Festen og protesten», i forbindelse med markeringen av 50-årsjubileet for opphevingen av straffelovens § 213.

Loven forbød menn å ha seksuell omgang med hverandre.

Ferskvare

Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer, sier han er svært glad for støtten. Han mener det er en viktig anerkjennelse fra kulturdepartementets side.

GLAD: Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer, er veldig glad for støtten til festivalen neste år.
GLAD: Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer, er veldig glad for støtten til festivalen neste år. Foto: Stian Lysberg Solum

– Rettigheter er ferskvare, og de må kjempes for. Samtidig ønsker vi å opprettholde kulturen. Støtten inn mot et skeivt kulturår som neste år er derfor kjempeviktig, sier Dreyer til TV 2.

Pengene skal finansiere forberedelser og planlegging av skeivt kulturår, som er hele 2022. Utover støtte fra Oslo kommune driftes festivalen av omtrent 80 frivillige gjennom hele året, og 300 frivillige under selve festivalen.

Få tilbydere

Dreyer sier Oslo Pride er den største plattformen for skeiv kunst og kultur, og det største arrangementet for skeive i Norge.

– Økonomisk støtte er viktig for å bli en større og bedre tilbyder av skeiv kultur, for det er ikke mange som tilbyr det, sier Dreyer.

Han håper tilskuddet kan være starten på en tryggere økonomisk hverdag for festivalen fremover.

Oslo Pride varer i ti dager, og formålet er å feire skeiv kjærlighet og mangfold. Årets festival varer fra 18.-27. juni.

Relatert