TREKKER SEG: Inter trekker seg fra Superligaen.
TREKKER SEG: Inter trekker seg fra Superligaen. Foto: Daniele Mascolo

To nye lag har trukket seg fra Superligaen

Snart er det tomt for kort i Superligaens korthus. Onsdag formiddag trakk to nye lag seg fra turneringen.

Atlético Madrid bekrefter i en pressemelding at de trekker seg ut av Superligaen. Dermed følger de i fotsporene til de seks engelske klubbene som natt til onsdag alle trakk seg ut av planen om å starte Superligaen.

Chelsea, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Manchester United varslet alle tirsdag kveld og natt til onsdag at de ville trekke seg fra planene.

Den katalanske avisen Sport, skriver onsdag ettermiddag at de ikke forventer at Barcelona vil komme med noe svar i dag. Klubbens nye president, Joan Laporta, var onsdag tilstede på Barcelonas treningsfelt for å snakke med spillerne.

Onsdag formiddag tok Atlético Madrid og Inter samme avgjørelse.

AC Milan har skrevet en kryptisk pressemelding på sin egen hjemmeside. De bekrefter ikke at de forlater Superligaen, men gir inntrykk for at de vil høre supporterne.

– Stemmene til bekymrede supportere over hele verden har blitt tydelig uttrykt, og Milan må være sensitive til stemmene til dem som elsker denne fantastiske sporten.

Juventus har sluppet en pressemelding onsdag ettermiddag. Der gjør de det klart at de er skuffet over at Superligaen ikke ble noe av denne gang. De erkjenner at prosjektet i sin opprinnelige form er dødt, men at de fortsatt er overbevist om idéen. De understreker likevel at de støtter prosjektets sportslige, kommersielle og juridiske forutsetninger.

I likhet med AC Milan bekrefter heller ikke Torino-laget at de melder seg ut av Superligaen.

– Styret har onsdag kommet frem til beslutningen om å ikke formalisere planene, skriver Atlético Madrid i pressemeldingen.

Juventus-sjef og én av grunnleggerne av Superligaen, Andrea Agnelli, påstår at flere klubber var klare til å bli med før de engelske klubbene tirsdag kveld trakk seg fra prosjektet.

– Jeg ble kontaktet av flere klubber som spurte om de kunne bli med i Superligaen, sier Agnelli til nyhetsbyrået Reuters.

Atlético bekrefter også i pressemeldingen at de forrige mandag ble enig om å bli med på Superliga-planene.

– For klubben er det viktig med harmonien mellom klubben og supporterne. A-lagstroppen og treneren vår er tilfreds med avgjørelsen som er tatt, skriver klubben.

Den italienske klubben Inter bekrefter også at de har trukket seg fra planene om Superligaen.

– Vi er alltid forpliktet til å gi supporterne våre den beste fotballopplevelsen. Innovasjon og inkludering har vært en del av vårt DNA siden klubben ble grunnlagt, skriver Inter i en pressemelding.

Relatert