Prins William bekymret over Superliga-planene: – Kan skade sporten

Hertugen av Cambridge er den siste i rekken som uttrykker bekymring over den planlagte Superligaen.

BEKYMRET: Prins William er kjent for å være svært opptatt av fotball. Foto: Carl Recine
BEKYMRET: Prins William er kjent for å være svært opptatt av fotball. Foto: Carl Recine

Den nye Superligaen har møtt massiv motstand fra omtrent alle hold. Også i det britiske kongehuset.

I en uttalelse på Twitter skriver Prins William dette:

– Nå, mer enn noensinne, må vi beskytte hele fotballfelleskapet – fra det øverste nivået til grasroten – og verdiene av konkurranse og rettferdighet som ligger i bunn.

– Jeg deler bekymringene til fansen vedrørende den nye Superligaen og skaden den potensielt kan utgjøre for sporten vi elsker.

Prins William er kjent for å være en svoren Aston Villa-supporter, en klubb som for ordens skyld ikke er en del av den nye Superligaen.

LIDENSKAPELIG: Prins William bivånet Aston Villas opprykksfinale til Premier League i 2019 sammen med John Carew. Foto: Ed Sykes
LIDENSKAPELIG: Prins William bivånet Aston Villas opprykksfinale til Premier League i 2019 sammen med John Carew. Foto: Ed Sykes

Britisk idrettsminister vil stanse planene

Også i det britiske underhuset fordømmes de nye planene.

– Jeg var forferdet av det som ble annonsert i går kveld. Det var et tonedøvt forslag, men eierne av disse klubbene kan ikke ha unnlat å høre det nær universale brølet av raseri fra alle deler av fotballfellesskapet de siste 24 timene, sier Den britiske idrettsministeren Oliver Dowden.

Idrettsministeren forteller at han allerede har vært i møter med Premier League, FA og UEFA-presidenten-

– Vi vil gjøre alt for å unngå at dette skal skje. Vi vil gjøre alt som må til for å beskytte nasjonalsporten, sier Dowden i en uttalelse.

Dansk fotballpresident: – Forventer at klubbene blir kastet ut av CL

Det var søndag det ble kjent at 12 av Europas største fotballklubber går sammen om å danne en ny utbryterliga. I etterkant har presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), Aleksander Čeferin , gått hardt ut mot klubbene og varslet at de vil bli kastet ut av alle turneringer som styres av UEFA.

Nå sier presidenten i Det danske fotballforbundet, Jesper Møller, at den sanksjonen kan bli iverksatt svært raskt. Møller forventer at utbryterklubbene blir kastet ut av mesterligaen kommende fredag.

– Klubbene skal ut, og det forventer jeg skjer på fredag, og så får man se hvordan man får ferdigspilt Champions League, sier Jesper Møller, president i Det danske fotballforbundet og medlem av UEFAs eksekutivkomité, til danske DR.

– Det er selvfølgelig noe juridisk involvert som skal avklares først, men min holdning er, så fremst det lar seg gjøre, at de klubbene skal ut på fredag.

Styret i UEFA møtes igjen kommende fredag. Der ser Møller for seg at avgjørelsen blir tatt, dersom det juridisk er dekning for det.

Det vil i så fall betyr at inneværende mesterliga-turnering er over for tre av fire semifinalister og at Paris Saint-Germain trolig utropes til vinnere. Manchester City, Chelsea og Real Madrid er alle del av den nye utbryterligaen.

Møller mener at spillerne til Superliga-klubbene også kan forlate klubbene gratis.

– Jeg mener at kontraktene bortfaller automatisk når klubbene melder seg ut (av UEFAs turneringer). Da er spillerne fristilte og kan velge å spille i en klubben som er en del av det solidariske og fellesskapet – vårt pyramidesystem, sier Møller.

UEFA-president Aleksander Čeferin har tidligere sagt at han vil ha Superliga-klubbene og deres spillere utelukket også fra EM og VM.

(©NTB/TV 2)