Supporter ga vågalt løfte. Så leverte nordmannen igjen

Coventry-supporter gikk hardt ut før skjebnekampen.

En ung fotballsupporter i England går nå med Leo Skiri Østigårds navn tatovert på kroppen.

– Jeg synes det er utrolig morsomt. Det er faktisk litt stort at noen skal gå rundt med navnet mitt på seg resten av sitt liv, sier den norske midtstopperen.

Med 20 minutter igjen å spille av den særdeles viktige kampen mot Rotherham torsdag, dukket Østigård opp og scoret det kampvinnende målet for Coventry, som kjemper en innbitt kamp for å unngå nedrykk i Championship.

Målet ble skjebnesvangert for flere enn den nedrykkstruede klubben. Coventry-supporter Connor Whelan, gikk nemlig svært hardt ut i forkant av kampen.

Den tilsynelatende ivrige Coventry-supporteren lovet nemlig at han ville tattovere Leo Skiri Østigård navn på kroppen, dersom nordmannen ble matchvinner i kampen.

Det gjorde han.

– Når man går hardt ut på Twitter, er det vanskelig å komme seg unna. Han var kanskje litt frustrert over at jeg har bommet på en del sjanser tidligere, sier Østigård, som er utlånt til Coventry fra Brighton.

– Det er veldig artig at han gjennomførte det. Jeg har hatt mye stang ut tidligere i sesongen, og at jeg blir matchvinner i en så viktig kamp gjør det ekstra deilig. Jeg håper Connor synes det samme, fortsetter han.

HOLDT ORD: Slik ser brystkassen til Whelan ut.
HOLDT ORD: Slik ser brystkassen til Whelan ut. Foto: twitter.com/connorwhelan

Det er faktisk ikke første gang Østigård er skyld i en tatovering på en annens kropp, kan han fortelle. Som utlånt spiller i St Pauli feiret han et mål ved å sparke rivalen Hamburgs hjørneflagg.

Bildet av det øyeblikket er tatovert på kroppen til en tysk fotballsupporter.

– Det er to tatoveringer på to utlån. Det er bra uttelling, ler Østigård på telefon fra England.

Der er tilværelsen lettere etter den svært viktige scoringen han sørget for tidligere i uken. Det var hans andre mål for Coventry på ti dager. Etter seieren ligger Coventry fire poeng unna trygg plass i Championship.

– De tre poengene betydde veldig mye. Hadde vi avgitt poeng der, ville det vært ekstremt tungt. Det er en klubb med veldig stolte tradisjoner, som har rykket opp igjen etter en tung tid på nivå tre. Det er enormt viktig for hele klubben at vi holder seg den første sesongen etter tilbakekomsten, sier han, sier Østigård, som har fått merke engasjementet rundt klubben på både sin egen - og nå en supporters kropp.

– De engelske supporterne liker å ta av. Det er veldig gøy å spille fotball et sted med stort engasjement, sier Østigård, som er utlånt fra Brighton ut inneværende sesong.

LANDSLAGSUTTATT: Leo Skiri Østigård har vært med i de to siste landslagstroppene, men venter fortsatt på debuten.
LANDSLAGSUTTATT: Leo Skiri Østigård har vært med i de to siste landslagstroppene, men venter fortsatt på debuten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Hva som skjer etter det, vet han ikke så mye om ennå.

– Målet er å hjelpe Coventry til å holde seg i divisjonen. Så skal jeg ta en ferie, og snakke med Brighton etter det, sier åndalsnesingen.

Relatert