GIKK BORT: Harry Potter-skuespilleren har gått bort.
GIKK BORT: Harry Potter-skuespilleren har gått bort. Foto: Evan Agostini

Skuespiller Helen McCrory er død

Skuespiller Helen McCrory, kjent fra blant annet Peaky Blinders og Harry Potter, er død. Hun ble 52 år gammel.

Fredag ble det kjent at den 52 år gamle skuespilleren, Helen McCrory, tapte kampen mot kreft. Det melder hennes ektemann, Damain Lewis på Twitter fredag ettermiddag.

Hjerteskjærende melding

Ektemann-skuespiller Lewis, som er kjent fra blant annet Homeland forteller at konen døde i hjemmet sitt, omringet av venner og familie.

– Jeg er så lei meg over å fortelle at den vakre og flotte kvinnen, Helen McCrory, døde fredfullt i sitt hjem etter en heroisk kamp mot kreft. Hun var omringet av kjærlighet fra familie og venner, skriver Lewis på Twitter og fortsetter:

– Hun døde som hun levde. Uten frykt. Vi elsker henne og vi vet hvor heldig vi er som hadde henne i livene våre. Hun skinte så sterkt. Gå nå lille venn, inn i luften, og tusen takk, avslutter han.

McCrory og Lewis har vært gift siden 2007 og har barna Manon (14) og Gulliver (13) sammen.

Mistet rollen som Bellatrix Lestrange

McCrory spilte Narcissa Malfang, søsteren til Bellatrix Lestrange, i de tre siste Harry Potter-filmene.

Hun skulle egentlig spille den større rollen som Bellatrix, men måtte gi fra seg rollen da hun ble gravis. Rollen gikk til skuespiller-kollega, Helena Bonham Carter.

Mange kjenner henne kanskje fra serien «Peaky Blinders» hvor hun spilte rollen som Aunt Polly fra 2013 til 2019.

McCrory var en forkjemper for veldedighetsarbeid og hun og ektemannen samlet inn mer enn 1 million pund, som tilsvarer litt over 11,5 millioner kroner, til Feed NHS i starten av koronapandemien.

I sorg

Flere av McCrorys skuespiller-kolleger har tatt til sosiale medier for å gi sine tanker.

Harry Potter-skaperen, J.K Rowling er en av dem som gir sine kondolanser.

– Jeg er knust av nyheten om dødsfallet til Helen McCrory. En ekstraordinær skuespiller og en fantastisk kvinne som har dratt fra oss alt for tidlig. Mine største kondolanser til hennes familie, spesielt til hennes ektemann og barna. rett og slett hjerteskjærende nyheter, skriver hun på Twitter.

Relatert