Et av ofrene fra masseskytingen ved et FedEx-anlegg i Indianapolis trilles bort fra stedet.
Et av ofrene fra masseskytingen ved et FedEx-anlegg i Indianapolis trilles bort fra stedet. Foto: Michael Conroy / AP / NTB

Politiet: 19-åring sto bak angrepet i Indianapolis

Politiet har identifisert gjerningspersonen som åpnet ild og drepte åtte personer på et FedEx-anlegg i Indianapolis, som en mann på 19 år.

Minst åtte personer er skutt og drept etter skyteepisoden i Indianapolis torsdag kveld klokken 23.30, lokalt tid, meldte politiet på en pressekonferanse etter hendelsen.

Politiets talskvinne Genae Cook, sa at minst fire andre ble hardt skadd og at disse er sendt til sykehuset. Én av dem skal ha kritiske skader.

Hendelsen skjedde like i nærheten av flyplassen Indianapolis International Airport, på et FedEx-anlegg.

Politisjef Randal Taylor sier at et betydelig antall av de ansatte ved anlegget tilhørte sikh-minoriteten, men motivet bak skytingen er ikke kjent.

Taylor uttalte seg ved hotellet der pårørende venter på nyheter om sine familiemedlemmer dagen etter skyteepisoden i delstatshovedstaden i Indiana.

Den mistenkte gjerningsmannen er død etter å ha begått selvmord, ifølge politiet.

Ifølge politiet var det 19 år gamle Brandon Scott Hole som sto bak masseskytingen, skriver NBC News.

Skjøt vilkårlig

Han skjøt først vilkårlig på folk på parkeringsplassen, der fire ble drept, før han gikk inn i bygningen og fortsatte å skyte.

Fire mennesker ble drept her, og ytterligere fem ble sendt til sykehus. Ifølge politiet varte angrepet bare noen få minutter.

Politiet sier det er for tidlig å si hva motivet var, men det skal ikke ha vært noen form for krangel eller uro i forkant av angrepet.

Ifølge Gun Violence Archive har det vært 147 masseskytinger i USA hittil i år. Definisjonen på masseskyting er at fire eller flere blir skutt, men ikke nødvendigvis drept.

Flagget på halv stang

President Joe Biden beordret fredag flagging på halv stang ved Det hvite hus og på alle offentlige bygninger i USA, til minne om ofrene i Indianapolis.

– Altfor mange amerikanere dør hver eneste dag som følge av vold med skytevåpen. Dette er en skamplett på vår karakter og det river i nasjonens sjel, sa Biden i en kunngjøring.

Han minnet samtidig om at det bare var én uke siden forrige gang han beordret flagging på halv stang etter en skyteepisode.

Hittil i år er det registrert drøyt 5.400 drap med skytevåpen og skyteulykker med dødelig utfall i USA. Det tilsvarer drøyt 50 hver dag.

De siste ukene har det vært en rekke skyteepisoder i USA. For under en uke siden ble åtte personer skutt og drept i et spa i Georgia.

Tidligere denne måneden varslet president Joe Biden at det vil bli flere innstramminger i reguleringen av visse typer skytevåpen i USA.