Gambas al pil pil og yoghurtbrød

Gladkokkens saftige scampi serveres i en eksplosjon av smaker med chili og hvitløk.

Gladkokken Jan Henrik Syversen gjester kjøkkenet. Gambas al pil pil serveres med yoghurtbrød, for å få med den gode oljen. Rettene kan også lages på grillen.

Gambas al pil pil

Dette trenger du:

  • 8 scampi
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 1 rød chili
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss røkt paprika
  • 1 ss smør
  • 0,5 sitron
  • 1 klype salt
  • 2 ss finhakket persille

Slik gjør du:

Hell oljen i en stekepanne, og tilsett finhakket chili og krydderne. La steke i 2 minutter på høy varme så chilien gir ordentlig smak til oljen. Ha finhakkede hvitløksfedd i stekepannen og stek i 1 minutt. Pass på at hvitløken ikke blir brent.

Legg i rå scampi og stek dem raskt på begge sider. Skvis over litt sitronsaft og ha smøret i stekepannen. Når smøret har smeltet, strør du over finhakket persille, og retten er klar for servering.

Yoghurtbrød

Oppskriften er fra Masterchef Australia. Brødet lages på 15 minutter.

Dette trenger du:

  • 300 gram hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 280 gram tyrkisk naturell yoghurt

Slik gjør du:

Start med å finne frem en grillpanne og sett på høy varme. Bland sammen mel, salt og bakepulver. Mål opp riktig mengde yoghurt og tilsett i melblandingen. Kna godt sammen og elt i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig. Del deigen i 4 like deler og rull til boller. Kjevle de ut til de blir tynne, men ikke så store at de ikke passer i grillpanna. Rist av litt mel og legg deigen rett i den varme grillpanna. Stek i 2-3 minutter på hver side. Snu rundt etter halve tiden hvis du vil ha mønster med stekeskorpe som er firkantet og ikke streker.

Oppbevares i et kjøkkenhåndkle sammen frem til servering. Et godt brød passer til alt fra salater til sauser med mye god saus. Et superraskt og veldig godt brød. Lykke til!