Denne bilen kommer til å ruve på norske veier. Hongqi E-HS9 er en diger elektrisk SUV:
Denne bilen kommer til å ruve på norske veier. Hongqi E-HS9 er en diger elektrisk SUV:

Her er lanseringsprisene på Hongqi E-HS9

Hongqi nærmer seg lansering.

Kinesiske Hongqi gjør seg nå klare til å lansere den digre SUV-en E-HS9 her i Norge.

Importøren gikk ut med priser på bilen før jul i fjor. Nå har de oppdatert disse – og starter med introduksjonspriser på de tre ulike utgavene.

Comfort-utgaven er innstegsmodellen. Denne har veiledende pris på 620.000 kroner, men koster fra 599.900 kroner i starten.

Premium får introduksjonspris på 684.900 kroner (ned fra 700.000 kroner). mens toppmodellen Exclusive starter på 759.900 kroner. Det er 20.000 kroner under den veiledende prisen.

Avtagbart hengerfeste i Norge

– Vi ønsker at flest mulig skal få muligheten til å oppleve den unike kjøregleden og fantastiske kvaliteten som Hongqi E-HS9 byr på. Vi har derfor jobbet sammen med våre forhandlere for å få til denne lave introduksjonsprisen som kundene nå får mulighet til å tegne kontrakt på under vårt roadshow, som starter i mai, sier Knut G.H. Aas, administrerende direktør hos HBI Norge AS, i en pressemelding.

Importøren kan også melde om flere produktnyheter: H E-HS9 vil kunne leveres med avtagbart hengerfeste, noe som har blitt mulig basert på ønsker fra norske kunder. Dessuten lakk i to farger.

Liten nyhet - men viktig for mange norske kunder

Med lengde på 5,2 meter blir dette en av de største bilene du kan kjøpe i Norge
Med lengde på 5,2 meter blir dette en av de største bilene du kan kjøpe i Norge

To batteripakker

I Kina er Hongqi et premiummerke – og det merkes at ambisjonensnivået er høyt. E-HS9 er selve flaggskipet. Den er 5,2 meter lang, og veier rundt 2.610 kg.

El-SUVen blir tilgjengelig med to batteripakker: 99 eller 85 kWt. Det skal gi en estimert rekkevidde på henholdsvis 400 og 450 kilometer, med utgangspunkt i WLTP. Begge variantene har 4x4.

Toppmodellen har to elmotorer – som gir totalt 551 hk/670 Nm dreiemoment på toppmodellen. Alternativet er 436 hk.

Med den høyeste effekten klarer E-HS9 0-100 km/t på 4,9 sekunder. Toppfarten er begrenset til 200 km/t.

Spår at halvparten av bilforretningene blir borte

Interiøret er eksklusivt, Hongqi har presset introduksjonsprisen rett under 600.000 kroner.
Interiøret er eksklusivt, Hongqi har presset introduksjonsprisen rett under 600.000 kroner.

Rolls-Royce-sjef

Designet på bilen er det forøvrig Giles Tyler, tidligere Rolls-Royce, som står for. Han har for eksempel verdens dyreste SUV, Cullinan, på samvittigheten. Og den er ikke heeelt ulik E-HS9, når det kommer til design.

I Norge fås Hongqi E-HS9 som seks- eller sjuseter. Alle modellene har tre 16,5" skjermer – og en 9" skjerm. De tre største dekker hele dashbordet. Foran føreren er digitale instrumenter, i midten infotainment – og til høyre en egen skjerm for passasjeren. Sistnevnte er tilpasset for eksempel internett, filmer og netthandel.

Den minste skjermen brukes til klima og seter med massasje.

Trådløs oppdatering er naturligvis på plass, og ja, GDPR er ivaretatt også for Europa.

Her lager de verdens mest eksklusive biler

Den kan minne om SUV-en Cullinan fra Rolls-Royce og det er slett ikke tilfeldig, Bilene er nemlig designet av samme mann.
Den kan minne om SUV-en Cullinan fra Rolls-Royce og det er slett ikke tilfeldig, Bilene er nemlig designet av samme mann.

24 lagringsplasser

En stor bil har mye plass til lagring. E-HS9 har 24 lagringsplasser (!), inkludert mulighet for frunk (bagasjerom foran) og et digert bagasjerom bak. Frunken er ikke på bilen opprinnelig, men kommer til å bli tilpasset i Norge.

Head up display med AR-teknologi, digital nøkkel, Matrix-lyd, 24 sensorer som overvåker forholdene rundt bilen og en avansert autopilot som gjør at bilen kan finne parkeringsplass og parkere selv, er noe av utstyret du kan få.

Hurtiglading er mulig med opptil 120 kW. Status for ladingen vises i dioder oppover C-stolpen.

Knallsuksess for "nytt" kinesisk merke i Norge

Se video av Hongqi E-HS9 under: