Slutt for Senkveld etter 20 år

Etter 20 år er det slutt for TV 2-programmet Senkveld. – Føler med alle som er glade i programmet, og som jobber der, sier Stian Blipp.

– Det har vært mange bærebjelker i TV 2s sendeskjema gjennom kanalens historie. Senkveld har vært et av de aller største, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en pressemelding.

Men nå er det altså slutt for TV 2-talkshowet, og siste program vil sendes fredag 21. mai.

I februar ble det kjent at dette ville bli Stian Blipps siste sesong av Senkveld, men på det tidspunktet var det ikke klart hva som skjedde med talkshowet videre.

Se God kveld Norge-programleder Marte Bratberg og reporter Caroline Søvik kommentere nedleggelsen av «Senkveld» i videoen øverst i saken.

PROGRAMLEDERE: Helene Olafsen og Stian Blipp. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2
PROGRAMLEDERE: Helene Olafsen og Stian Blipp. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

– Tiden for den type TV er litt passé

Programleder Helene Olafsen (31) tror det er den riktige avgjørelsen. Selv om hun synes det er både trist og merkelig at det er slutt på Senkveld, synes hun det er givende å skulle nullstille seg og begynne å tenke på andre ting.

– Det er helt riktig at vi gir oss nå, men det er jo litt trist å avslutte etter et år på hjemmekontor og dermed litt motvind. Det er trøblete å lage TV under korona og jeg skulle gjerne hatt en litt annen avslutning. Men vi skal «gønne» på så godt vi kan de siste seks episodene.

TROR DET ER RIKTIG: Programleder Helene Olafsen berømmer TV 2 for at de turte å ta avgjørelsen før det var for sent. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2
TROR DET ER RIKTIG: Programleder Helene Olafsen berømmer TV 2 for at de turte å ta avgjørelsen før det var for sent. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

Hun forteller at hun ikke visste om avgjørelsen før i dag morges, men at hun har hatt sine anelser.

– Jeg er veldig komfortabel med dette. Jeg tror det er riktig, selv om det gjør litt vondt. Det har jo vært 20 år med fredager. Det er litt trist for Senkveld sin del, sier hun og fortsetter:

– Jeg tror aldri at jeg og Stian tenkte sånn «15 år». Det var jo i første omgang et år det var snakk om. Vi har tatt et år av gangen.

Hva tror du er grunnen til at det ikke blir noe mer?

– Behov for noe nytt. Alle kjenner på det. Tiden for den type TV er litt passé.

Hva skal du fremover?

– Prøve å lage noe eget kanskje. Få tid til å være litt kreativ.

Kommer du og Stian til å se mer til hverandre?

– Det er ikke så fryktelig stort det miljøet, så jeg tipper at våre veier kommer til å krysses. Det gjør de helt sikkert.

Føler med alle som er glade i programmet

Stian Blipp forteller til God kveld Norge at han selv fikk nyheten rundt ti-tiden, mandag morgen.

– Min første tanke var «ah, nei». For på veien til min avgjørelse om å forlate programmet er dette en av de scenariene jeg håpte ikke skulle skje, forteller Blipp.

Blipp forteller videre at han har prøvd å holde seg distansert fra prosessen om hva som skal skje videre med programmet, ettersom han selv valgte å forlate det.

LEI SEG: Blipp synes det er trist at Senkveld legges ned. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2
LEI SEG: Blipp synes det er trist at Senkveld legges ned. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

– Jeg har ikke visst hva avgjørelsen var, og jeg tenker på de som jobber der, som skulle fått vite dette før.

Programlederen forteller at han føler med de som er lei seg for at programmet legges ned.

– Jeg føler med alle som er glade i programmet og alle som jobber der. Vi har laget en time TV sammen hver uke, hver eneste dag. Vi er blitt glade i hverandre, forteller han.

– Satt ikke trygt med prosjektet

Senkveld-produsent Trond Kvernstrøm har jobbet med programmet de siste 20 årene. Han synes det er vemodig at det er slutt.

– Det føles som en av de litt tyngre blåmandagene. Det er veldig trist. Det er som å miste en veldig god venn.

Han fortsetter:

– Men jeg har selv jobbet i TV 2 og har full forståelse for det valget. «Talk shows» har vanskeligere for å lykkes lineært og digitalt. Nå har jo TV 2 ny logo og de fornyer seg, så det var ikke sånn at jeg følte at vi satt trygt med prosjektet.

Hyller Olafsen og Blipp

Senkveld hadde premiere på TV 2 i 2001 med Tommy Steine (51) og Hans Christian «HC» Andersen (49) som programledere.

Fra 2003 og til 2018 ble programmet ledet av Harald Rønneberg (47) og Thomas Numme (51), før Helene Olafsen (31) og Stian Blipp (31) tok over og har ledet Senkveld frem til nå.

I en SMS til God kveld Norge skriver Rønneberg og Numme at det er en vemodig dag, når Senkveld nå blir tatt av luften etter 20 år.

– Det er klart det er en vemodig dag for oss som elsker talkshow – men Helene og Stian har gjort en strålende jobb de siste tre årene.

De ønsker programlederne og resten av redaksjonen lykke til videre.

– De må nyte de siste ukene, og så gleder vi oss til å se dem på skjermen igjen senere.

VEMODIG: Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet Senkveld fra 2003 til 2018. De synes det er vemodig at talkshowet nå er over. Foto: Espen Soli
VEMODIG: Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet Senkveld fra 2003 til 2018. De synes det er vemodig at talkshowet nå er over. Foto: Espen Soli

Fornyer

TV 2s programredaktør forteller at kanalen skal prioritere annerledes i tiden som kommer.

– Alle gode ting kommer til en slutt. Det gjelder også for Senkveld som har gitt oss to tiår med gode opplevelser. Programmet har betydd svært mye for seerne og gjort en enorm jobb for TV 2, sier Haldorsen.

– Nå går vi mot nye tider og må vende blikket framover. Vi skal fornye oss og TV 2 må derfor prioritere annerledes. Når vi nå velger å takke av en av TV 2s viktigste programserier de siste 20 årene, så stopper vi mens programmet fortsatt er en suksess.

Det gjenstår nå seks programmer av den siste Senkveld-sesongen.

– Da Thomas og Harald ga seg, ville alle være gjester. Nå går vi mot de aller siste seks sendingene i Senkveld sin historie. Vi lover seerne noen fantastiske programmer inn mot den store finalen. Senkveld kommer garantert til å gi seg på topp, sier Haldorsen.

Nye konsepter

Til God kveld Norge til Haldorsen at de håper å se både Olafsen og Blipp i nye TV 2-konsepter fremover.

– Hva er planen for Helene og Stian i TV 2 fremover?

– Helene er en viktig profil og talent for oss og vi har mange planer for henne fremover, så vi holder en dialog med henne de neste ukene, forteller hun, og legger til:

– Stian håper vi å kunne se i nye TV 2-konsepter fremover, og vi er i god dialog med han videre.

En risiko å legge ned

Marianne Massaiu er fagansvarlig for audio visual ved Mediacom. Hun mener grunnen til nedleggelsen kan være frykten for å ikke dra med seg nok seere.

MEDIEEKSPERT: Marianne Massaiu er fagansvarlig for TV og levende bilder i Mediacom Foto: mediacom.no
MEDIEEKSPERT: Marianne Massaiu er fagansvarlig for TV og levende bilder i Mediacom Foto: mediacom.no

– Det ligger en usikkerhet i å finne et nytt makkerpar og dra med folket, forteller hun.

Massaiu forteller videre at Senkveld har vært en sterk merkevare i mange år, men at det er en risiko for TV 2 å avslutte eventyret.

– Klart det er en risiko å legge ned, og de har allerede tatt den risikoen da de gjorde et programleder-bytte, forteller hun og henviser til seertallene.

– De har levert lavere tall, noe som er naturlig. Samtidig har de beholdt en stor seerskare.

– Hvordan blir det å finne et program som skal erstatte «Senkveld»?

– Det er klart det blir en utfordring hvordan de nå skal bygge et nytt program. Det er færre sjanser nå enn for ti år siden, forteller hun.

Se Senkveld fredager på TV 2 og TV 2 Sumo.

Relatert