Solskjær roses for Lingard-avgjørelsen

Ingen i Premier League har flere målpoeng enn Jesse Lingard siden han ble utlånt.

Se Lingards to scoringer og sammendrag fra kampen mot Leicester øverst.

Jesse Lingard (28) har for alvor fått en ny vår siden han ble West Ham-spiller.

I helgens 3-2-triumf over Leicester, som bidro til at London-klubben nå er en reell utfordrer til en av de fire øverste plassene i Premier League, ble han igjen avgjørende med sine to scoringer.

Det er langt i fra det første viktige bidraget han har hatt siden han ble utlånt fra Manchester United på tampen av januar.

– Gnistrende god

Siden det har han nemlig scoret åtte mål og servert tre målgivende pasninger. Ingen i ligaen har flere målpoeng siden han skiftet lag.

– Han har vært gnistrende god, slår TV 2s Premier League-kommentator, Simen Stamsø-Møller fast.

Han mener Jesse Lingard er nøyaktig hva West Ham trengte.

– Han kommer inn med herlig energi og kvalitet, sier kommentatoren.

Det kan også virke som om ny klubb er nøyaktig hva Lingard trengte. Det siste året i Manchester United slet han med manglende tillit, og mottok kritikk fra egne fans.

– Han har tidvis vært god også i Manchester United, men da var det lenger mellom hver gang han, sier Stamsø-Møller.

Roser Solskjær-avgjørelse

Han roser Solskjærs grep med å låne ut 28-åringen.

– Da situasjonen ble som den ble, var det fornuftig å få ham til et så bra lag som mulig, sier Stamø-Møller, og utdyper:

– Markedsverdien hans stiger. Nå er West Ham villig til å betale ganske mye penger for ham. Det kan komme godt med når Solskjær skal forsterke Manchester United i andre posisjoner.

Ifølge BBC, ønsker West Ham sterkt å sikre seg midtbanemannen på permanent basis. Om de skulle klare å nå Champions League, slik de takket være Lingards målform er i posisjon til å klare, er det trolig et godt lokkemiddel.

Lingards prestasjoner gir også næring til spørsmålet om hvem som skal spille på Englands offensive midtbaneplass under sommerens EM.

– Han er umulig å komme utenom, sier Stamsø-Møller om landslagsspørsmålet.

Han trekker frem James Maddison som Lingards fremste utfordrer om landslagsplassen. Leicester-spilleren måtte stå over helgens runde etter brudd på koronareglementet.

– EM ville vært prikken over i-en. Det ville vært en god «comeback story», sier Lingard til BBC.

Relatert