TILBAKE: Bjørn Petter Ingebretsen har vært hovedtrener for Strømsgodset ved to anledninger tidligere.
TILBAKE: Bjørn Petter Ingebretsen har vært hovedtrener for Strømsgodset ved to anledninger tidligere. Foto: Fredrik Hagen

Ingebretsen returnerer som trener i Strømsgodset

Strømsgodset erstatter Henrik Pedersen med to trenere.

Nåværende assistenttrener Håkon Wibe-Lund og tidligere hovedtrener i klubben Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i Strømsgodset.

Det melder klubben selv i en pressemelding søndag kveld.

I pressemeldingen står det at ledelsen i klubben ikke har satt en tidsfrist for hvor lenge trenerløsningen skal vare. Dermed er det slett ikke sikkert at dette er snakk om en midlertidig løsning.

Det var etter et sterkt ønske fra Wibe-Lund at Ingebretsen ble overtalt til igjen tre inn i en trenerrolle i klubben, står det i pressemeldingen.

53-åringen har vært hovedtrener for Strømsgodset to ganger tidligere (2015-2016 og (2018-2019). Begge gangene har han måttet trekke seg på grunn av helseproblemer.

Fredag denne uken måtte Henrik Pedersen trekke seg i Strømsgodset som en følge av rasismevarslene mot ham. Da hadde både dansken og klubben vært i hardt vær i en uke.

Lørdag valgte også Jostein Flo å trekke seg fra sin stilling som sportssjef i klubben. Stryningen poengterte at avgjørelsen ikke hadde noe med Pedersen-saken å gjøre og mente klubben trengte friskt blod i jakten på en ny trener.

Nå har altså ledelsen handlet. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen lanserte selv Wibe-Lund som en het kandidat til den ledige trenerjobben tidligere søndag før nyheten ble kjent.

– Han kan være en kandidat hvis de går for en intern løsning. Han kjenner klubben godt og er respektert i Strømsgodset. Det har nok kostet å bli kvitt Pedersen, så det er et spørsmål om økonomi og hvilken lønn de har råd til å gi en trener, sa TV 2-eksperten.

Relatert