«Hvite gutter»-Torjus: – Jeg gikk helt i kjelleren

Da det var premiere på serien «Hvite gutter» fikk den slakt fra flere anmeldere. Skuespiller Torjus Tveiten ble så skuffet at han satt alene på premieredagen.

I dag har Discovery+ serien «Hvite gutter» blitt et fenomen på hele fem sesonger. Serien ble likevel dårlig tatt imot i starten og fikk slakt fra flere anmeldere.

Da skuespillerne Eirik Hvattum Bjørnstad og Torjus Tveiten besøker «Senkveld med Helene og Stian» forteller de at de tok de dårlige tilbakemeldingene tungt.

– Jeg gikk helt i kjelleren, forteller Tveiten.

«HVITE GUTTER»: Torjus Tveiten, Eirik Hvattum Bjørnstad, Johannes Roaldsen Fürst og Jørgen Evensen er skuespillerne bak komiserien «Hvite gutter».
«HVITE GUTTER»: Torjus Tveiten, Eirik Hvattum Bjørnstad, Johannes Roaldsen Fürst og Jørgen Evensen er skuespillerne bak komiserien «Hvite gutter». Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Endelig skal «barnet» ut i verden

Han husker enda at de var på vei til premierefest på selveste premieredagen da de dårlige anmeldelsene tikket inn.

– Vi var helt ferske og hadde aldri gjort noe før, forklarer Tveiten.

Ifølge Hvattum Bjørnstad var de ikke forberedt på tilbakemeldingene som kom:

– Vi tenkte det ble fest liksom, ler han.

De hadde gledet seg til å vise Norge sin nye serie de hadde jobbet hardt med:

– Endelig skal «barnet» ut i verden, og så kom de anmeldelsene. Det kom noen treere og et surt fjes fra «Natt og dag» på vei til premierefesten, minnes Tveiten.

SKUFFET: Torjus Tveiten ble skuffet da han så de første anmeldelsene av serien. Nå har serien blitt et fenomen og består av hele fem sesonger.
SKUFFET: Torjus Tveiten ble skuffet da han så de første anmeldelsene av serien. Nå har serien blitt et fenomen og består av hele fem sesonger. Foto: Terje Bendiksby

Satt alene backstage med prosecco

Ikke alle tok kritikken like godt, og spesielt ikke Tveiten, som spiller Herman i serien. Han gikk glipp av nesten hele premieren:

– Jeg klarte ikke se på, jeg satt backstage alene og drakk prosecco, forteller han.

Programleder Helene Olafsen spør om han mener at han ikke var ute på selve premieren av «Hvite gutter».

Da svarer Tveiten:
– Nei, jeg klarte det ikke - jeg var så dårlig.

«Senkveld med Helene og Stian» ser du på TV 2 og TV 2 Sumo fredag kl. 22.15.

Relatert