TEXAS: Politiet satte i gang en storstilt jakt på den mistenkt gjerningspersonen etter masseskytingen i byen Bryan torsdag.
TEXAS: Politiet satte i gang en storstilt jakt på den mistenkt gjerningspersonen etter masseskytingen i byen Bryan torsdag. Foto: Michael Miller / Ap / NTB

Én død og fire kritisk skadet etter skyteepisode i Texas

Én person er pågrepet mistenkt for å ha skutt seks personer ved et varesenter torsdag. Ett av skuddofrene døde og fire er kritisk skadet.

Hendelsen fant sted torsdag i 14.30-tiden ved kjøkken- og skapprodusenten Kent Moore Cabinet i byen. I tillegg skal en femte person ha lettere skuddskader.

Politisjef Eric Buske i Bryan sier politiet har pågrepet en ansatt ved bedriften som de mener er gjerningspersonen.

– Våre patruljer ankom stedet og fant flere skadde da de sjekket området, sa politisjef Jason James, ifølge ABC News.

Skytingen skjedde i produksjonsområdet til bedriften, og innen politiet kom til stedet, var gjerningspersonen borte. De ansatte ble avhørt av politiet, og vitner identifiserte den mistenkte.

POLITISPERRINGER: Politiet sperret av et større området rundt lokalet der en person begynte å skyte torsdag.
POLITISPERRINGER: Politiet sperret av et større området rundt lokalet der en person begynte å skyte torsdag. Foto: Sam Craft / AFP / NTB

Den mistenkte mannen ble pågrepet i den vesle byen Iola, om lag 48 kilometer unna åstedet. En politibetjent ble skutt i jakten på mannen. Tilstanden til betjenten er alvorlig men stabil, opplyser delstatsmyndighetene.

FBI er også kjent med skyteepisoden, men lokalt politi leder etterforskningen.

Bryan ligger om lag 160 kilometer nordvest for Houston.

Relatert