Fotballjentene med Qatar-markering i forkant av seier

Landslaget markerte i forkant av privatlandskampen mot Belgia.

Belgia – Norge 0–2 (0–1)

Se markeringen i videovinduet øverst!

Martin Sjögrens elleve utvalgte holdte opp håndflaten under nasjonalsangen, i likhet med herrelandslaget.

Inne i håndflaten hadde hver spiller en bokstav. Til sammen utgjorde bokstavene «Human rights». Fem fingre opp er det internasjonale symbolet for menneskerettigheter.

Herrelandslaget markerte i alle sine tre landskamper den forrige landslagspausen.

Landslagene som har fulgt Norge i å markere er Belgia, Danmark, Nederland, Tyskland og Østerrike. Flere av markeringene har blitt utført på ulikt vis, men budskapet er det samme.

De belgiske kvinnene markerte ikke, slik de belgiske herrene gjorde før møtet med Hviterussland. Belgierne stilte den gang i t-skjorter med teksten "Football supports change".

Frisparkperle fra Reiten

Det så lenge ut til at markeringen skulle bli det eneste minneverdige fra førsteomgangen i Brüssel. Akkurat det øsnket Guro Reiten å endre på. På stillingen 0–0 tok Chelsea-spilleren ansvar kort tid før pause.

Reiten skrittet opp for å ta et frispark fra omtrent 20 meter, og med sin presise venstrefot bøyde hun ballen elegant over muren og inn i mål. Den belgiske målvakten rakk aldri bort på forsøket fra Reiten.

Utland doblet ledelsen

Etter pause tok Norge tak i kampen og dominerte spillet i større grad. Karina Sævik var nær en kunstscoring nær scoring kort tid etter pause. Wolfsburg-spilleren sendte av gårde et skudd mot det lengste krysset, men traff kun tverrliggeren.

Det lyktes bedre da de norske kvinnene skisserte opp et nydelig angrep etter 73 minutter spill.

Etter fine kombinasjoner på venstre siden sender debutant Elisabeth Terland en pasning inn foran mål. Der setter Lisa-Marie Karlseng Utland enkelt inn 2–0 fra kloss hold. Rosenborgspillerens 20. landslagsmål.

Norge møter en større utfordring i Tyskland tirsdag.

Relatert