SKREV AUTOGRAF: Assistentdommer Octavian Sovre fikk autograf av Erling Braut Haaland etter tirsdagens kvartfinale.
SKREV AUTOGRAF: Assistentdommer Octavian Sovre fikk autograf av Erling Braut Haaland etter tirsdagens kvartfinale. Foto: BT Sport (Skjermdump)

Den rørende forklaringen bak oppsiktsvekkende Haaland-bilde

Octavian Sovre (47) fikk med seg autografen til Erling Braut Haaland (20) hjem til Romania. Det skal ha vært for en helt spesiell grunn.

Bildene av assistentdommer Octavian Sovre og Dortmunds norske superspiss Erling Braut Haaland har vakt oppsikt.

I spillertunnelen på Etihad etter Manchester Citys 2-1-seier over Dortmund ventet rumenske Sovre på Haaland for å sikre seg jærbuens autograf.

Assistentdommeren fikk kritikk for episoden, men nå kan den rumenske avisen Gazeta Sporturilor avsløre grunnen til autografjakten.

I mer enn fem år har Sovre hjulpet et senter i Bihor-regionen for barn og voksne med alvorlige former for autisme. Senteret finansieres av donasjoner og gaver, som selges på en årlig auksjon, skriver avisen.

– Jeg kan ikke beskrive hvor mye Octavian har hjulpet oss i mange år, sier Simona Zlibut, som leder foreningen bak senteret, til Gazeta Sporturilor.

Siden 2015 skal Sovre ha donert en rekke suvenirer fra sine oppdrag i toppkamper rundt omkring i Europa. SOS Autism Bihor, som er navnet på senteret, har fått drakter, bilder og autografer på kort eller flagg.

Simona Zlibut forklarer at hun og Sovre har kjent hverandre i mange år. De var tidligere kolleger i en barnehage. I tillegg kommer begges foreldre fra den lille rumenske byen Sanmartin, forteller hun.

– Vi vet at vi ikke kan finansiere dette på noen annen måte. Hvis jeg ringte og ba om penger, ville nesten ingen stolt på å donere, men når det er for gjenstander, t-skjorter, malerier, autografer og bilder som blir lagt ut på auksjon, byr folk. Vi bruker pengene som kommer inn på behandlinger for de med autisme, forklarer Simona Zlibut.

Zlibut forteller at fotballegenden Gheorghe Hagi er blant de rumenske stjernene som har støttet foreningen.

Returkampen mellom Dortmund og City spilles onsdag neste uke.

Relatert