FÅR KRITIKK: Sangeren får massiv kritikk etter å ha uttalt seg om George Floyd på Twitter.
FÅR KRITIKK: Sangeren får massiv kritikk etter å ha uttalt seg om George Floyd på Twitter. Foto: Carolyn Kaster / NTB

Cher i kritikkstorm etter George Floyd-tweet

GOD KVELD NORGE (TV 2): Den 74 år gamle sangeren er i hardt vær etter å ha tvitret om drapet på George Floyd.

Rettssaken mot politimannen Derek Chauvin (45), som holdt kneet sitt mot George Floyd sin nakke i åtte minutter og 46 sekunder i fjor, foregår i disse dager i USA.

En hel verden følger med, og det gjør også «Believe»-sangeren. Fredag kveld kastet hun seg over tastaturet og delte sine tanker på Twitter. Der reflekterte hun nemlig over om hun kunne ha hjulpet George Floyd dersom hun hadde vært i Minneapolis da det skjedde.

SLETTET: Cher har nå fjernet tweeten hun ble kritisert for.
SLETTET: Cher har nå fjernet tweeten hun ble kritisert for. Foto: ANTHONY HARVEY

Det amerikanske nettstedet Page Six gjengir tweeten, som nå er slettet:

«Jeg snakket med min mor og hun fortalte at hun hadde sett på rettsaken mot politimannen som drepte George Floyd og at hun hadde grått», skrev Cher.

Videre skrev hun:

«Jeg sa til mamma at jeg vet at dette høres helt sykt ut, men jeg klarer ikke slippe tanken på at dersom jeg hadde vært til stede så kanskje jeg kunne ha hjulpet ham».

Massiv kritikk

Det tok ikke lang tid før tweeten hennes fikk enorm respons. Folk mente hun tok på seg rollen som en «white savior», og at hun fikk George Floyds død til å handle om seg selv.

«Jeg synes du er en flott dame. Men dette er ikke greit. George Floyds drap handler ikke om deg. Ikke få det til å virke sånn. Og ikke fornærm de traumatiserte vitnene som var til stede og gjorde alt de kunne for å redde livet hans», var en av responsene hun fikk.

En annen skriver: «Hvis brannmannen som prøvde å gripe inn ikke lyktes, hadde ikke du hatt noen sjanse. Tror du at du har en slags magisk kraft? Politiet lot ikke noen blande seg i det de holdt på med».

– Jeg beklager

Selv om innlegget hun fikk kritikk for nå er slettet, har sangeren tydd til Twitter nok en gang for å forsøke å gjøre det godt igjen.

Søndag skriver hun at følelsene hennes overfor Floyds lidelse og død var ekte:

Noen timer senere gir hun lyd fra seg nok en gang og beklager:

Relatert