MÅLGIVENDE: Maria Thorisdottir (til høyre) leverte en målgivende pasning i Manchester United Womens første kamp på Old Trafford.
MÅLGIVENDE: Maria Thorisdottir (til høyre) leverte en målgivende pasning i Manchester United Womens første kamp på Old Trafford. Foto: Carl Recine

Thorisdottir med historisk assist på Old Trafford: – Jeg fikk frysninger

Maria Thorisdottir og resten av Manchester Uniteds kvinnelag slo West Ham 2-0 i lagets første hjemmekamp på Old Trafford noensinne.

Thorisdottir og lagvenninnene spiller normalt sine hjemmekamper i den engelske superligaen på Leigh Sports Village, men fikk lørdag bruke Old Trafford som følge av den pågående landskamppausen for menn.

Det var første gang i Manchester United Womens historie.

– Det var veldig kjekt. Først og fremst deilig å ta tre poeng og spille og ha assist. Det var helt nydelig. Den matten... Jeg tror ikke vi kan få en bedre gressmatte enn det der. Det er en opplevelse vi kommer til å ta med videre, sier Thorisdottir til TV 2 og legger til:

– Det er en fin dag for kvinnefotballen.

Den norske landslagsspilleren headet ballen til lagkamerat Lauren James om scoret kvinnelagets første mål på Drømmenes Teater. At Thorisdottir vil stå i historiebøkene som den første United-kvinnen med målgivende på Old Trafford, synes hun er stas.

– Nei, faktisk ikke. Wow, jeg fikk litt frysninger nå når du sa det. Det er jo dritkult. Nå når jeg tenker over det, så er det jo et historisk øyeblikk.

Hun skulle gjerne sett at det kunne vært supportere på tribunen i debutkampen på Old Trafford.

– Vi har jo blitt veldig vant til det, men selvfølgelig ønsker å ha fans. Vi får håpe at det kommer i fremtiden på Old Trafford. Det blir nok ikke siste gangen, sier forsvarsspilleren.

Cecile Redisch Kvamme, som tidligere har spilt for Arna-Bjørnar og Sandviken i Toppserien, spilte også 89 minutter for West Ham på Old Trafford.

Slik var kampen

Sist det ble avviklet en kvinnekamp på Manchester Uniteds sagnomsuste hjemmearena var under sommer-OL i London i 2012.

Den historiske kampen på gigantarenaen i Manchester var målløs til fire minutter var spilt av annen omgang. Da fikk hjemmelaget hjørnespark. Ballen havnet hos Thorisdottir bak i feltet, som headet den i retning mål. Der forlenget Lauren James ballen inn i nettet.

– Min rolle var jo å være bakerst og heade de tilbake i feltet. Det fungerte bra det, sier Thorisdottir om målet.

Den historiske scoringen ble etterfulgt av en ny United-scoring kun seks minutter deretter. Jackie Groenen spilte fri Christen Press i 16-meteren, og sistnevnte avsluttet iskaldt ved å sende ballen bort i lengste hjørne.

West Ham fikk tyske Laura Vetterlein utvist med 12 minutter igjen å spille.

Maria Thorisdottir spilte hele kampen i hjemmelagets forsvarsrekke. Den norske landslagsprofilen ble hentet til United fra Chelsea tidligere i år.

United er nummer tre på tabellen i superligaen. Opp til byrival Manchester City og serieleder Chelsea på plassene foran skiller det henholdsvis fire og seks poeng.

Arsenal kan gå forbi United på målforskjell, skulle de vinne sine hengekamper. Da vil de røde bli sendt ned til fjerdeplass. Kun de tre beste lagene går til neste sesongs Champions Leage.

– Vi ga jo vekk poengene våre mot Arsenal sist. Det er ikke i våre hender lenger, så må vi håpe at de gir fra seg poeng mot Tottenham.

(TV 2/©NTB)

Relatert