FERIE: Det begynner å bli en stund siden de fleste av oss kunne ligge på en slik strand. Foto: Colourbox / Illustrasjon
FERIE: Det begynner å bli en stund siden de fleste av oss kunne ligge på en slik strand. Foto: Colourbox / Illustrasjon

Titusenvis vil trosse reisereglene og reise på utenlandstur – nå strammes karantenereglene inn

Regjeringen har bedt nordmenn holde seg i Norge i påsken, men en undersøkelse viser at rundt 40.000 planlegger utenlandstur.

Regjeringen fraråder fortsatt unødvendige reiser til utlandet, og syv av ti nordmenn planlegger å følge dette rådet i påsken.

72 prosent av de spurte svarer at de holder seg hjemme i påsken, mens 26 prosent skal på hytta, ifølge Ipsos sin undersøkelse for Gjensidige

Likevel svarer tre prosent av ungdommen, og like mange i gruppen med høyest inntekt, at de planlegger å dra utenlands.

– Ut fra myndighetenes anbefalinger er det litt rart at en god del velger å dra til utlandet, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige, og legger til at tallene viser at dette gjelder rundt 40.000 nordmenn.

Tirsdag presenterte regjeringen en rekke, nye nasjonale tiltak, som er satt inn for å stoppe smittespredningen. Blant tiltakene kom det også innstramninger i ordningen med karantenehotell.

Personer som kommer fra det som regnes som en unødvendig utenlandsreise, må nå tilbringe hele karantenetiden på karantenehotell.

Tidligere har personer på karantenehotell hatt muligheten til å teste seg ut av karantenehotellet på dag tre.

– Det blir ikke lenger mulig for personer som kommer fra det som regnes som en unødvendig utenlandsreise, sa helseminister Bent Høie (H) på pressekonferansen.

Endringen trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 29. mars.

Relatert