SKYTEEPISODE: Ti personer ble drept, deriblant politimannen Eric Talley, da en person åpnet ild på en matbutikk i Boulder i Colorado.
SKYTEEPISODE: Ti personer ble drept, deriblant politimannen Eric Talley, da en person åpnet ild på en matbutikk i Boulder i Colorado. Foto: AP

ti drept på matbutikk:

Politibetjent blant de drepte – etterlater seg syv barn

Én person er mistenkt etter skyting på et supermarked i Colorado i USA. Flere personer er drept, blant annet en lokal politibetjent.

Det sier politisjef Maris Herold på en pressekonferanse natt til tirsdag.

– Vi jobber nå med å identifisere alle ofrene. Vi vet at det er mange familier der ute som venter på svar, sier Herold.

Ti personer ble drept i skyteepisoden på supermarkedet King Soopers i byen Boulder i Colorado, USA. Blant dem, den lokale politibetjenten Eric Talley.

Etterlater seg syv barn

Politibetjentens far Homer Talley sier i en uttalelse til ABC News at sønnen etterlater seg syv barn. Den yngste er sju år gammel.

DREPT: Politimannen Eric Talley ble skutt og drept da han rykket ut til skyteepisoden.
DREPT: Politimannen Eric Talley ble skutt og drept da han rykket ut til skyteepisoden. Foto: AP

– Han tok jobben som politibetjent veldig seriøst. Han elsket barna og familien sin mer enn noe annet, sier faren.

Ifølge han så sønnen etter en ny jobb, for å unngå være i førstelinjen. Politibetjenten var i gang med å utdanne seg til å bli droneoperatør.

– Han ville ikke utsette familien sin for noe slikt, sier faren.

Politibetjentens søster har også delt et hjerteskjærende innlegg på Twitter. Sammen med et barnebilde av broren skriver hun at hjertet hennes er knust.

– Jeg kan ikke få beskrevet hvor vakker han var, og hvor hjerteskjærende dette tapet er for så mange. Fly høyt, min bror, står det i meldingen.

Person pågrepet

En person er mistenkt og satt i varetekt. Mannen er skadet og får behandling på sykehus. Politiet kan enda ikke kan si noe om hva som kan ha vært motivet for skytingen.

ETTERFORSKER: Politiet jobber på åstedet ved supermarkedet King Soopers i Boulder i Colorado. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
ETTERFORSKER: Politiet jobber på åstedet ved supermarkedet King Soopers i Boulder i Colorado. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

NBC skriver at en mann iført håndjern ble geleidet bort fra stedet av politiet. Mannen hadde verken på seg skjorte eller bukse, men hans høyre ben så imidlertid ut til å være dekket av blod.

– Ondskapens ansikt

– Jeg trodde jeg skulle dø, sier Alex Arellano, som jobber i butikken hvor skytingen skjedde.

Andre som var i butikken beskriver hendelsen som kaotisk, skriver The New York Times.

– Han sa ingen ting, sier et vitne til avisen Denver Post. Vitnet forteller at mannen bare kom inn i butikken og begynte å skyte.

Politiet sier etterforskningen vil ta minst fem dager. Det melder CNN.

Flere har uttrykt stor sorg etter drapene. Deriblant guvernør i Colorado, Jared Polis.

– I dag så vi ondskapens ansikt. Jeg sørger med samfunnet mitt, skriver Polis på Twitter.

Hørte skudd

ABC siterer også en ikke navngitt kilde på at politiet først rykket ut til stedet i forbindelse med en melding om at noen hadde blitt skutt på parkeringsplassen utenfor butikken. Da de kom til stedet, skal gjerningspersonen ha skutt mot dem.

Ifølge øyenvitner skal gjerningsmannen ha hatt et større våpen. Politiet ønsket ikke si noe om våpenet da de holdt pressekonferanse.

Politisjef Kerry Yamaguchi sier det ikke lenger er en pågående trussel ved supermarkedet.

(©NTB/ TV 2)

Relatert