– Hvis det er en protest, er det ganske barnslig

Lara Gut-Behrami (29) ga seg i sesongavslutningen, men ga ingen forklaring til pressen.

Allerede ved tredje port i første omgang av storslalåmen i Lenzerheide søndag ga Lara Gut-Behrami seg, men det var vanskelig å se årsaken.

I etterkant nektet den sveitsiske stjernen å snakke med pressen.

Det skjer bare dager etter at hun var svært misfornøyd med at utfor og super-G ble avlyst tidligere denne uken. Avlysningene knuste 29-åringens håp om sammenlagtseier i verdenscupen denne sesongen.

Nå spekuleres det blant annet i sveitsiske medier om en protest. Tidligere alpinist Felix Neureuther hadde aldri sett noe lignende og uttalte på ARD at det måtte ligge noe annet enn en teknisk feil bak den tidlige exiten.

– Det var som hun ikke hadde lyst til å prøve. Det var kanskje en feilberegning, men hun ga seg før porten. Til og med før starten på svingen viste hun ingen intensjon om å komme til neste port. Hvis det er en protest, er det ganske barnslig. Det er rett og slett veldig merkelig, sier det norske alpinhåpet Atle Lie McGrath som gjest i TV 2s «Vinterstudio».

ORF har imidlertid sitert det sveitsiske trenerteamet på at Gut-Behrami feilberegnet porten og derfor kastet inn håndkleet. Sveits' alpinsjef Walter Reusser fortalte TV 2 at han kun hadde snakket fort med Gut-Behrami.

– Hun var frustrert, for hun kom rett på porten og hadde ikke nok energi til å gå løs på den neste. Det er også sesongavslutning, en skuffende uke uten mulighet til å kjempe om kula og en vanskelig løype, sier Reusser til TV 2.

– Det er en kombinasjon av alt, sier Reusser.

Slalåm-verdensmesteren fra 1997, Tom Stiansen, er sikker på at det var en protest fra den sveitsiske alpinstjernen.

– Med super-G og utfor hadde hun hatt mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt. Hun ble frarøvet den muligheten da det ble avlyst. Jeg synes ikke dette er måten å gjøre det på. Det er ikke noe taktikk fra arrangøren om å avlyse rennet for at noen skal vinne eller ikke ha sjansen til å vinne sammenlagtcupen. Det er en veldig rar måte å demonstrere på hvis det er det hun gjorde, sier Stiansen i TV 2-studio.

Ragnhild Mowinckel, som lå på 17. plass etter første omgang, endte på 16. plass under tøffe forhold i søndagens storslalåm i Sveits. Alice Robinson fra New Zealand vant foran 5,54 sekunder foran Mowinckel.

Relatert