Eckhoff ble historisk etter fantastisk sisterunde: – Kan ikke beskrives

Tiril Eckhoff bommet én gang på standplass i Östersund, men vant sin sjuende strake sprintseier i verdenscupen.

Se Eckhoffs monsteravslutning i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Tiril Eckhoff bommet én gang på standplass, men tok Dorothea Wierer på slutten og vant sin sjuende seier på rad i sprint og ble historisk.

– I dag smakte det digg. Jeg har vært sliten siste uken og har klart å skjerpe meg inn mot helgen. Så at jeg klarer å ta de sekundene på Dorothea er jeg veldig fornøyd med, sier Eckhoff til NRK.

– Jeg klarer ikke helt å skjønne det. Jeg tenker fortsatt at jeg er inne i en drømmeboble. Det kan ikke beskrives, rett og slett, legger Eckhoff til.

Eckhoff gikk ut fra 2. skyting 5,5 sekunder bak den meritterte italieneren og måtte virkelig kjempe for seieren. En bra sisterunde sørget foran at hun var 2,5 sekunder foran Wierer i mål.

– Jeg trodde faktisk ikke at jeg hadde sjans, jeg var veldig sliten på slutten. Jeg gikk ganske fort ut og da får man det veldig på sisterunden. Men jeg prøvde å gi alt og plutselig var jeg rett bak og likt med Dorothea, da tenkte jeg at nå tar jeg det, sier Eckhoff.

30-åringen fra Fossum fortsetter dermed sin enormt solide sesong. Hun har fra før vunnet de fire siste individuelle rennene og sikret seg totalseieren i verdenscupen.

Eckhoff ble dessuten VM-dronning i Pokljuka med fire gullmedaljer og én bronse.

Fredag gikk hun nok et solid løp, og hun ledet etter fullt hus på liggende skyting. Bomskuddet på stående skapte sekundstrid med Wierer, men også den utfordringen håndterte Eckhoff på strålende vis.

Seieren var hennes sjuende strake i sprintøvelsen. Ingen skiskytter har tidligere klart å vinne så mange renn på rad i én disiplin.

Solid norsk innsats

Lagvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold gikk også et solid løp og tok tredjeplassen, 4,2 sekunder bak Wierer. Hun traff på alle skuddene sine og sikret dermed et godt utgangspunkt foran lørdagens jaktstart i Östersund.

– Jeg er veldig fornøyd med skytingen i dag. Jeg brukte en del tid og tapte dermed en del på skytebanen, men jeg hadde lyst til å få det til. Jeg synes jeg gjennomførte et bra skiskytterløp, sa Tandrevold til NRK.

Marte Olsbu Røiseland bommet én gang på liggende skyting og endte 18,2 sekunder bak Eckhoff. Det holdt til 6.-plass.

Ida Lien skjøt fullt og gjorde en god sprint. Hun ligger an til å ta sin første topp 10-plassering i verdenscupen idet 80 løpere er i mål.

Nilsson overrasket

For Sveriges verdenscupdebutant Stina Nilsson ble sprinten på hjemmebane en real opptur. Den tidligere langrennsløperen nøyde seg med ett bomskudd og gikk sitt beste løp siden skiftet til skiskyting.

Det ble en smule tungt for Nilsson mot slutten, og hun ble slått med 55,9 sekunder av Eckhoff, men hun fikk til en viss grad motbevist dem som mente det var feil av den svenske landslagsledelsen å gi henne verdenscupdebuten allerede nå.

Verdenscuphelgen i Östersund er sesongens siste. Skiskytterne går sprint, jaktstart og fellesstart der.

Relatert