Vant «71 kjendis»: Har lovet en deltaker noe helt spesielt

GOD KVELD NORGE (TV 2): Komiker Henrik Elvestad (47) vant «71 grader nord kjendis» og tittelen Norges tøffeste kjendis. Et triks fra en av fjorårets deltakere ble viktig for å avgjøre finalen.

Henrik Elvestad stakk av med seieren i årets «71 grader nord kjendis» etter en finale mot programleder og youtuber Victor Sotberg (29).

– Det var spesielt med Victor og meg til slutt da, i og med at vi har vært på samme lag fra dag én, sier Elvestad til God kveld Norge.

VINNER: Henrik Elvestad er årets vinner av «71 grader nord kjendis». Foto: Morten Bendiksen
VINNER: Henrik Elvestad er årets vinner av «71 grader nord kjendis». Foto: Morten Bendiksen

Sotberg var kjapp til å komme seg frem i klatrenettet, mens Elvestad tok han igjen på spørsmålene de fikk på land. Selv hadde han ikke sett for seg at han skulle vinne hele greia,

– Det var gøy! Turen ble bare råere og kulere enn jeg kunne forestille meg, sier Elvestad om hele 71-opplevelsen.

Trikset som hjalp i finalen

Artist Fay Wildhagen (27) var tredje person i finalen, men hun gikk ut i første delen da hun var sistemann i mål til Nordkapp.

– Veldig kult å ha både Victor, Fay og meg i første delfinalen. Jeg mener alle var verdige kandidater, forteller Elvestad.

Det var et triks fra fjorårets sesong av «71 grader nord kjendis» som flere av deltakerne tok nytte av i år.

– Etter at alle så på i fjor med Jon (Almaas) som hadde med seg sin lille sorte bok, så prøvde alle på det i år. Man følte seg som en idiot hvis man ikke hadde notatblokk, sier 47-åringen og legger til:

– Jeg tror ikke Isabel Raad hadde, men jeg er litt usikker, smiler han.

De fleste av deltakerne hadde ambisjoner om å notere underveis. Det ble mer krevende enn ventet ettersom man ofte var sliten når man hadde tid til å notere og måtte pugge det etterpå.

Elvestad tror noteringen underveis kan ha vært avgjørende for resultatet i finalen.

– Jeg hadde vært ganske flink til å notere. Jeg vet Victor begynte bra, men det sklei ut etter hvert, forteller han.

Champagne-tur

På grunn av den pågående korona-pandemien har ikke deltakerne fått sett hverandre noe særlig i etterkant av konkurransen.

Elvestad håper smittevernstiltakene letter litt etter påske slik at han kan ta med artist og reality-profil Adrian Sellevoll (23) på en tur de allerede har planlagt.

– Jeg har lovet Adrian en skogstur der vi skal bytte ut innholdet i camelbaken fra vann til champagne. Det må jeg holde, smiler han.

Elvestad har flere minner fra turene på «71 grader nord kjendis». Den verste etappen var ifølge han selv da de hadde hull i kartet og ikke fant frem.

– Da vi kom frem var det mørkt, det regnet og vi var så kalde. Det var blytungt og steinhardt. Da hatet vi Tom (Stiansen) og produksjonen, men så var det greit igjen dagen etterpå, forteller han.

Et av de beste minnene fra turen var da deltakerne sov på toppen av Blåskredtinden.

Det var også spesielt for Elvestad å komme til Nordkapp helt alene etter første del av finalen.

– Målet mitt før turen var bare å få med meg mest mulig, og være med mest mulig slik at jeg kunne oppleve mye, forteller han.

«71 KJENDIS» 2021: Her er alle deltakerne fra årets «71 grader nord kjendis»: Vår Staude, Steffen Iversen, Iselin Guttormsen, Henrik Elvestad, Per Heimly, Victor Sotberg, Isabel Raad, Fay Wildhagen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Adrian Sellevoll. Foto: Morten Bendiksen
«71 KJENDIS» 2021: Her er alle deltakerne fra årets «71 grader nord kjendis»: Vår Staude, Steffen Iversen, Iselin Guttormsen, Henrik Elvestad, Per Heimly, Victor Sotberg, Isabel Raad, Fay Wildhagen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Adrian Sellevoll. Foto: Morten Bendiksen

Da han kom seg til Nordkapp-platået og skjønte at han var først i mål ble han stolt:

– Jeg ble rørt da jeg gikk alene ut på Nordkapp, understreker Elvestad.

Pokal i nattbordskuffen

Komikeren er godt fornøyd med pokalen han fikk etter «71 grader nord kjendis» selv om den er liten.

– Den er veldig fin. Jon (Almaas) fikk en veldig stygg en i fjor, så han var misfornøyd med den. I år er pokalen blitt ganske fin, det er jo selve Nordkapp-kuppelen, forklarer han.

Elvestad har ikke hatt pokalen fremme til nå ettersom han har måttet holde seieren skjult i lang tid.

– Den står fortsatt i nattbordskuffen min, ler han.

GOLDEN GOAL: Henrik Elvestad har tidligere jobbet i programmet «Golden Goal» sammen med Johan Golden. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
GOLDEN GOAL: Henrik Elvestad har tidligere jobbet i programmet «Golden Goal» sammen med Johan Golden. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Da han vant sa Elvestad at han skulle sove med pokalen sin. Selv er han usikker på om han faktisk har gjort dette.

– Jeg må innrømme at festen etter finalen ble saftig. Det skal ikke mange pils til etter en slik tur før du ikke er deg selv lenger, forklarer Elvestad.

Selv tror han at han kan ha sovet med pokalen etter finalefesten ettersom det har kommet noen merker på den.

Bilen han vant er han fortsatt noe usikker på hva han skal gjøre med:

– Jeg har to biler allerede, og så har jeg en datter som fyller 18 i desember. Men om jeg sender henne rett ut med en splitter ny Toyota RAV4, ler han.

Relatert