Oslo  20180425.
Arbeiderpartiets Trond Giske etter møte hvor kulturministeren invitertepartiene på Stortinget til et møte for å se på muligheten for et mediepolitisk forlik om støtteordningene til mediene. 7,7 milliarder ligger i potten.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Oslo 20180425. Arbeiderpartiets Trond Giske etter møte hvor kulturministeren invitertepartiene på Stortinget til et møte for å se på muligheten for et mediepolitisk forlik om støtteordningene til mediene. 7,7 milliarder ligger i potten. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: Terje Bendiksby / NTB

Trond Giske klager inn fem aviser til PFU

Tidligere nestleder i Ap Trond Giske klager inn fem redaksjoner til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Han mener redaksjonene har brutt pressens etiske regelverk.

– Det er en klage fra Trond Giske mot Adresseavisen, Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen, skriver generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund i en epost til VG.

Saken dreier seg om et varsel mot Giske levert til Arbeiderpartiet 27. august 2020, som ble omtalt i Adresseavisen kort tid etter, skriver avisen.

VG skriver videre at Giske har bestridt varselet, og har gitt uttrykk for at han mener Adresseavisen og andre aviser har publisert udokumenterte påstander.

Giske mener at to artikler har brutt med Vær Varsom-plakatens bestemmelse om bruk av anonyme kilder, punkt 3.2.

Relatert