Arteta roser Ødegaard: – Fortsetter han med det, blir han en komplett spiller

Mikel Arteta (38) er svært fornøyd med Martin Ødegaards (22) utvikling i Arsenal.

Se Arsenal-Olympiakos på TV 2 Sport 1 og Sumo torsdag fra klokken 18.40!

Arsenal skal ut i returoppgjør mot Olympiakos i Europa League torsdag kveld. På onsdagens pressekonferanse ble Arsenal-trener Mikel Arteta spurt om Martin Ødegaards utvikling i klubben.

Den spanske treneren er svært fornøyd med nordmannens prestasjoner etter scoringer mot Olympiakos og Tottenham forrige uke.

– Han blir bedre og bedre. Hans forståelse er utrolig og hans arbeidskraft er fenomenal. Han har jobbet med det som han kan bli bedre på, som er å komme inn i motstanderens boks og det gjør han også nå. Han ser alltid farlig ut. Fortsetter han med det, blir han en komplett spiller, sier Arteta.

Etter målet og seieren i Nord-London-derbyet tok Ødegaard også opp evnen til å time løp inn i motstanderens boks.

– Forrige match hadde jeg en grov bom på den måten, og jeg trente på det i går med en av trenerne. Det er noe jeg øver mye på, så det kjennes godt å få utløp for det i match. Det var digg, sa Ødegaard til TV 2.

– Mer enn klar for en slik rolle

Ødegaard ble utnevnt til norsk landslagskaptein forrige uke. Det forundrer ikke drammenserens klubbtrener.

– Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Han har den personaliteten. Han er ydmyk, dedikert og profesjonell, sier Arsenal-sjefen på pressekonferansen.

SJEFEN: Mikel Arteta er Martin Ødegaards manager i Arsenal.
SJEFEN: Mikel Arteta er Martin Ødegaards manager i Arsenal. Foto: Shaun Botterill

På spørsmål fra TV 2 om hvilke lederegenskaper Ødegaard viser i Arsenal og om han er en type som kan utvikle seg med et større lederansvar, svarer spanjolen:

– Det må nesten han få svare på, jeg har ikke kjent ham i fem år, men om jeg må gi en mening nå, så er han mer enn klar for å ta en slik rolle. Jeg er positivt overrasket over ham, sier Arteta.

Se Arsenal-Olympiakos på TV 2 Sport 1 og Sumo torsdag fra klokken 18.40!

Håper Ødegaard blir i Arsenal

Mohamed Elneny (28), som også scoret mot Olympiakos da drammenseren scoret sitt første Arsenal-mål, mener at Ødegaard har kvalitetene til å være kaptein for Norge.

– Jeg er stolt av ham når han er kaptein for landet sitt. Jeg har vært kaptein for Egypt selv og det er den beste følelsen. Det er veldig bra for ham og han fortjener det.

Egypteren håper Ødegaard blir værende i Arsenal etter lånet hans fra Real Madrid går ut i sommer.

– Vi håper det! Han har kvaliteten. Han scoret nylig to mål og har så mye kvalitet. Han forstår alt om strukturen og måten vi spiller på. Han har vært utrolig, sier Elneny.

Vil bruke Ødegaard sammen med Smith Rowe

Tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg har kritisert gamleklubben for å låne Ødegaard uten opsjon på kjøp. Svensken mener at Ødegaard tar fra muligheter til Emile Smith Rowe på offensiv midtbane.

Arteta mener at de kan spille sammen, som mot Tottenham forrige helg.

– Planen var å ha flere muligheter og ha spillere som kan spille sammen. Vi jobbet med å identifisere de spillerne og talentene. Vi må finne strukturen som passer best for dem og det vil vi fortsette å gjøre, sier Arsenal-manageren.

Arteta sier at nordmannen har tilpasset seg godt.

– Det var vår følelse at han ville klare det, men man vet aldri. Vi må se karakteren litt mer på daglig basis. Alle er veldig imponert over hvor kjapt han har gjort det og hands profesjonalitet. Han går overens med alle.

Aubameyang-saken løst

På onsdagens pressekonferanse ble Pierre-Emerick Aubameyang tatt opp. Arsenal-kapteinen ble vraket fra troppen mot Spurs etter at han kom for seint, men er tilbake til torgdagens kamp.

– Ja, vi har snakket sammen. Alt er ordnet, så vi beveger oss videre, svarte spanjolen.

Han kunne ikke love at kapteinen vil starte mot Olympiakos.

– Alle må kjempe for en plass på laget.

Bukayo Saka kan også være tilbake for The Gunners torsdag. Arteta bekrefter at han skal gjennomgå en fysisk test onsdag for å se om han blir klar.

Se Arsenal-Olympiakos på TV 2 Sport 1 og Sumo torsdag fra klokken 18.40!

Relatert