VANT I STRAKE SETT: Det ble lett match for Casper Ruud i den første kampen siden Australian Open.
VANT I STRAKE SETT: Det ble lett match for Casper Ruud i den første kampen siden Australian Open. Foto: William West

Casper Ruud med seier i comebacket

Casper Ruud hadde ingen problemer med å ta seg videre til 2. runde i ATP-turneringen i Acapulco og slo Daniel Elahi Galan fra Colombia i strake sett.

Casper Ruud spilte sin første ATP-turnering siden han tapte i 4. runde i Australian Open i forrige måned. Han måtte gi seg med en skade mot russiske Andrej Rubljov.

Daniel Elahi Galán ble slått med klare 6-4, 6-1 i en kamp som varte i en time og åtte minutter. Galan er ranket som nummer 112 på siste ATP-ranking, mens Ruud er nummer 25.

– Det ble bra etter hvert. Galan var en farlig motstander, men Casper klarte å spille seg opp etter at det var jevnt i det første settet, sier trener og faren Christian Ruud til NTB.

Nordmannen brukte de første settene til å spille seg inn i kampmodus. Spillerne fulgte hverandre fram til 4-4 i det første settet. Ruud holdt sin serve til 5-4 og klarte å bryte motstanderens serve og vant settet 6-4.

I det andre settet hadde Ruud blitt varm i trøya og hadde ingen problemer med å holde sin egen serve og klarte å bryte motstanderens to ganger.

– Det var varmt og tunge spilleforhold. Det var heller ikke lett å spille så sent på kvelden med tanke på jetlagen, sier Ruud senior.

– Hva med mageproblemene?

– Han har i hvert fall ikke sagt noe om det så det går nok greit.

Ruud møter nederlandske Tallon Griekspoor fra Nederland i 2. runde. Han har møtt nederlenderen to ganger tidligere i karrieren, men tapt begge gangene (i 2015 og 2019). Griekspoor er ranket som nummer 154.

(©NTB)

Relatert