Guardiola kalte det utopi – nå lever City-drømmen for alvor

Oleksandr Zinchenko ble satt på plass av Pep Guardiola før tirsdagens oppgjør. Etter tirsdagens avansement lever ukrainerens drøm i beste velgående.

Manchester City – Borussia Mönchengladbach 2–0 (4–0 sammenlagt)

Se sammendraget fra kampen i videovinduet øverst!

Før tirsdagens oppgjør mellom City og Mönchengladbach uttalte City-spiller Oleksandr Zinchenko at spillerne er sultne på titler.

De lyseblå har muligheten til å sikre seg hele fire trofeer denne sesongen. De har allerede skaffet seg et forsprang i Premier League, de er i finalen i ligacupen, de er i kvartfinalen i FA-cupen og tirsdag tok de seg videre i Champions League.

– Jeg kan se sultne øyne i garderoben. Aller er sultne på titler, sa Zinchencko på pressekonferansen, og la til:

– Dette er de to viktigste månedene i karrierene våre. Bayern München klarte vel å vinne alt i fjor, og Pep Guardiola gjorde det da han var i Barcelona. Så jeg tenker det er mulig. Vi har en utrolig tropp, så hvorfor ikke?

Manchester City-sjef Pep Guardiola var ikke særlig imponert over uttalelsen til ukraineren.

– Jeg er eldre enn Zinchenko, jeg har også mer erfaring enn ham. Derfor er jeg uenig i det han sier. Det eneste fokuset han skal ha er å gjøre en god kamp. Fire titler på en sesong er utopi, sa spanjolen.

Men etter å ha valset over Borussia Mönchengladbach tirsdag lever Zinchenkos drøm i beste velgående.

Har du fått med deg Kyle Walkers deltakelse i Stjernenes Helgequiz?

– Folk undervurderer det vi forsøker å oppnå

Etter kampen fikk kampens store spiller Kevin De Bruyne spørsmål om hvordan det var å kjempe i fire turneringer.

– Det er veldig vanskelig å være med i alle turneringer. Vi spiller kamper nesten hver tredje dag. Jeg tror folk undervurderer det vi forsøker å oppnå her, sier Kevin De Bruyne etter kampen.

Belgieren viste seg frem med et nydelig mål allerede etter tolv minutter. Midtbanespilleren la ballen til rette og klinket til fra 20 meter. Ballen gikk som en rakett via tverrliggeren og i mål.

– Kevin De Bruyne har alt i verktøykassen, konkluderte TV 2s kommentator Robin Grov.

Fem minutter senere var City på farten igjen. Phil Foden tok med seg ballen og stormet mot tyskernes mål. Unggutten slapp ballen perfekt og millimeter-presist til Ilkay Gündogan. Tyskeren var sikker alene med Yann Sommer.

Pep Guardiola fikk spørsmål om han fortsatt så på muligheten til å ta fire titler som utopi etter tirsdagens seier.

– Everton. På lørdag er det kvartfinale i FA-cupen. Det er det eneste jeg tenker på nå, sa Guardiola ti minutter etter kampslutt.

Dermed kunne Manchester City ta med seg en meget komfortabel ledelse inn til pause.

4-0 sammenlagt sender Guardiolas menn inn i kvartfinalen av Champions League. Real Madrid tok seg videre på bekostning av Atalanta i tirsdagens andre Champions League-oppgjør.

Fredag trekkes kvartfinalene og semifinalene kl. 12.00. Sendingen kan du selvsagt se på tv2.no/sport og Sumo.

Se Bayern München – Lazio på TV 2 Sport 1 og Sumo fra 20.30 onsdag!

Relatert