OL-KLARE: Kristian Bjørnsen, Bjarte Myrhol og Norge reiser til Tokyo i juli.
OL-KLARE: Kristian Bjørnsen, Bjarte Myrhol og Norge reiser til Tokyo i juli. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

Håndballgutta klare for OL for første gang på 49 år

Norge holdt lekestue med Sør-Korea.

Sør-Korea - Norge 31-44 (16-24)

Norge hadde som ventet ingen problemer med å smadre Sør-Korea i den siste kampen i OL-kvalifiseringen. Dermed sikret laget seg Tokyo-billett.

Bjarte Myrhol og Magnus Jøndal ble Norges toppscorere med sju mål hver i 44-31-seieren over Sør-Korea. Brasil tok seg også videre med andreplass i OL-kvalifiseringsgruppen.

– Det er det største man kan oppleve i den norske drakten. Enhver idrettsutøver setter OL høyest. Så jeg gleder meg bare sinnssykt. Det blir en opplevelse fra A til Å. Nå skal vi nyte dette, så kan OL nesten ikke komme fort nok, sier tremålsscorer Sander Sagosen til TVNorge.

I tur og orden har de norske håndballgutta feid Brasil, Chile og Sør-Korea blitt av banen denne helgen.

Det er første gang siden München-OL i 1972 at de norske håndballgutta kvalifiserer seg for lekene. Tokyo-OL går fra 23. juli til 8. august i år.

– Det er ganske moro, altså. Det kommer av en rekke prestasjoner. Først å få muligheten i denne turneringen og så vinner vi den. Det er en vanvittig god følelse å sitte igjen med og vite at vi skal spille OL. Det gleder jeg meg vanvittig mye til, sier Norges landslagssjef Christian Berge.

Det ble som ventet norsk dominans også i den siste kvalifiseringskampen i Montenegro. Det tok tolv minutter før den første norske bommen kom da Magnus Jøndal måtte se sitt forsøk bli reddet av Sør-Afrikas målvakt.

Til pause hadde Norge med seg en komfortabel 24-16-ledelse.

Den norske lekestuen fortsatte i andre omgang. Landslagssjef Christian Berge fikk også rullert på laget.

Sør-Koreas Kwangsoon Park ble kampens toppscorer med elleve mål.

Relatert