Agüero scoret i serien for første gang på over ett år

Fulham hang med i en omgang, men i andre omgang satte Manchester City gassen i bånn og vant 3-0. Sergio Agüero scoret for første gang siden januar i fjor.

Agüero er en av Premier Leagues aller største målscorere, med sine 181 nettkjenninger. Men etter et år der en kneskade og koronasykdom har satt ham ute av spill i mange kamper, var det lenge siden forrige ligamål.

Det kom i 1-0-seieren over Sheffield United 21. januar i fjor. Måltørken har gjort at flere har spurt seg om Agüeros tid som målkonge er over. Lørdag var Agüero kaptein og gjorde det klart at han ville ta straffesparket etter at Tosin Adarabioyo klønet det til i eget felt.

Argentineren satte den sikkert i mål til 3-0. Da hadde allerede John Stones og Gabriel Jesus langt på vei avgjort kampen med to kjappe mål etter pause.

Det skal sies at 32-åringen kun har spilt tretten ligakamper på de 417 dagene som er gått siden forrige mål.

– Det var viktig for ham. Mål betyr alt for ham, sa Pep Guardiola til BT Sport om Agüeros etterlengtede scoring.

City topper Premier League med 17 poeng ned til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, som har to kamper til gode på byrivalen.

– Nå er det åtte kamper igjen, og vi kommer stadig nærmere. I dag leverte vi en flott prestasjon mot et lag som er fysisk sterkt og har gode spillideer. Det var en viktig seier, sa Guardiola.

City topper Premier League med 17 poeng ned til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, som har to kamper til gode på byrivalen.

For Fulhams del ser det adskillig mørkere ut. London-laget imponerte i første omgang, men ble utspilt etter pause. Fulham er på nedrykksplass, med like mange poeng (26) som Brighton på trygg grunn, men Brighton har to kamper mindre spilt.

(©NTB)