Dillstuede poteter og agurksalat

Godt tilbehør til gravet eller røkt fisk

Dillstuede poteter

Rens og skjær poteter og persillerot / selleri i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann.

Smelt smør , rør inn hvetemel og spe med varm melk / matfløte ev litt av kokekraften. Sausen skal ha en fyldig konsistens. La sausen trekke 8-10 min. Smak til med sennep, salt og pepper. Tilsett de kokte potetene og rikelig med finhakket dill rett før servering.

Server med røkt eller gravet fisk og agurksalat.

Agurksalat

Skyll agurken og fjern evt skall med en potetskreller.

Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av av vannet som har dannet seg.

Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker evt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.

La salaten stå og trekke minst 10 min før servering.