Tiramisu
En søt italiensk dessert.
Visp eggeplommer, melis og frø fra vaniljestang til en luftig eggedosis.
Visp lett sammen mascarponeost og fløte og vend eggedosisen inn i ostekremen,
bruk en slikkepott.
Bland sammen vin/likør/konjakk og avkjølt kaffe.
Dypp kjeksen i kaffeblandingen og legg lagvis med mascarponekremen i et
serveringsfat
(gjerne et fat med kanter og flat bunn).
Det øverste laget skal være mascarponekrem.
Dekk med plastfilm og sett kaldt, 4-6 timer, gjerne lenger.
Ved servering dryss over kakaopulver eller revet sjokolade
Tips:
500 g Mascarponeost kan erstattes av 250 g lett creme fraiche og 250 g pisket kremost naturell.
Fingerkjeks kan erstattes av strimler med sukkerbrød.
Mine varianter :
- Lag tykk rabarbragrøt og legg et lag mellom kjeks og mascarponekrem.
Eller
- Dekk desserten med rikelig med friske jordbær
Se mer video her, del 2