Cæsarsalat

Populær og mettende rett!

Velg en litt tykkbladet salat med god smak, som passer til den kraftige dressingen for eksempel romano eller hjertesalat.

Skyll godt av salaten og legg den i litt kaldt vann i kjøleskapet eller i en tett plastpose i kjøleskapet, slik at salaten blir sprø. Dette bør gjøres minst 2-3 timer før servering.
Stek eller grill kyllingbrystene, legg frisk estragon eller oregano over ved steking / grilling.
Dryss over salt og pepper.
Del brødet i terninger og stek det sprøtt i litt olje i stekepanne, legg gjerne 1 fedd hvitløk i pannen for å gi smak til brødet.
Legg brødet over på litt kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt.

Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur, ellers kan dressingen lett skille seg.
Visp sammen eggeplommer, dijonsennep , finhakket hvitløk , saft av sitron, finhakket ansjosfilet og revet parmesan.
Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Blir dressingen for tykk, spe med litt kaldt vann.
Dressingen skal ha konsistens som en flytende majones.

Riv salat i biter, hell dressingen over og vend lett om.
Dryss over høvlet parmesan og ha i brødkrutongene.
Del kyllingbryst i skiver og legg over.

Server gjerne med nøtter og avocado som er vendt i litt sitron, olivenolje og litt salt.